BAFRA

10 Aylık Susuzluk

 
 2968
10 Aylık Susuzluk - Samsun’un Bafra ilçesinde bir vatandaş Bafra’nın merkezinde yaşadığı içme suyu sorununa çözüm arıyor.
Bafra Haber

 |  - Samsun’un Bafra ilçesinde bir vatandaş Bafra’nın merkezinde yaşadığı içme suyu sorununa çözüm arıyor.

Bafra’nın Mevlana Mahallesi’nde ikamet eden Muhammet Tosun isimli vatandaş 10 aydır su sorunu yaşadıklarını yetkililerin soruna çözüm bulamadığını, çözüm için mahalleye bağlanacak olan su hattının seçimlerden dolayı ertelendiğini belirtti. 

Sorunun büyüklüğü mahalle muhtarının SASKİ’ye yazdığı dilekçede gözler önüne serildi. Muhtarın dilekçesinde basınç sorununun 3-4 bin konutu etkilediğini ifade etti. 

Sorunu yaşayanlardan Muhammet Tosun, bir video çekerek yaşadıkları mağduriyeti ortaya koydu. Ayrıca Bafra Haber’de yayımlanması amacı ile tüm sorunu süreci ortaya koyan bir yazı yazdı. 

Muhammet Tosun’un açıklamaları:

10 ay önce Mayıs 2023 gibi su kesintileri yaşamaya başladık. Sorduğumuzda altyapı çalışması sebebiyle kesintiler olabileceği bildirildi. Günlerce susuz kaldık ve sıra bize gelip evimizin borusu değiştiğinde sorunların çözülmesini beklerken basınç düşüklüğü ve kullanım saatlerinde su kesintisi sorunu devam etti. Yemek saatleri Cuma saati Cumartesi kısmen ve Pazar yok denecek düzeyde su kesintisi ve basınç düşüklüğü halen yaşanmakta.

#saski1# Mühendisleri basınç düşük dedi…

Çözüm için Samsun BSB Çözüm Merkezi’ni arayıp durumu bildirdik ve SASKİ’den bir mühendis ile alt yüklenici firmadan bir teknisyen gelip evin önündeki boruda bar basıncı ölçtü. Mühendis “4 bar gelmesi gerekirken 1,5 bar geliyor bir sorun var kontrol edelim” dedi aynı zamanda diğer komşularda da ölçüm yapıldı. 

Aradan aylar geçti fakat sorun giderilmedi bu süre zarfında çözüm merkezine defalarca kayıt açtık dönüş olmayınca CİMER’e şikayet ettik. Cimer kaydı bir süre sonra “Bypass çalışması yapılarak sorun giderilmiştir” açıklaması ile kapatıldı. 

Oysa sorun devam ediyordu sonunda Mevlana Mahallesi Muhtarı Servet Şengül’e ve SASKİ Bafra şubesine başvuruda bulunduk. Muhtar, mahalle sakinlerinin şikayetlerini bildiren bir dilekçe yazdı, paralelinde ben de şahsi olarak dilekçe yazdım ve  SASKİ Bafra Şube müdürü Ziya Bey’e bizzat Teslim ettim. 

Biz ihaleye verdik ustabaşı ile görüş…

Durumu anlatınca Ziya Bey, “Biz bu işi ihaleye verdik, bizimle ilgili bir durum yok sana ustabaşının numarasını vereceğim sorununu onunla çöz ve iki hafta içinde çözülmezse yanıma gel seni bu konuda görüşebileceğin en üst merci ile görüştüreceğim. Aslında SASKİ evin önüne 1 -2 bar su getirir gerisine karışmaz siz su çıkmıyorsa hidrofor bağlatmalısınız” dedi. Kendisine yıllardır aynı adreste oturduğumuzu ve 10 ay önce sorun olmadığını evim 2 katlı olduğu halde su çıkmadığını bildirdim.

Abi işe yaramayacağını biliyorduk ama talimat böyle…

Ziya Bey’in belirttiği gibi ustabaşını aradığımızda izinli olduğunu izin dönüşü sorunu gidereceğini bildirdi. Velhasıl bir kaç zaman sonra bir bypass çalışması yapıldı ve SASKİ teknisyeni evime gelerek kontrol etti. Teknisyen arkadaş sorunun devam ettiğini görünce amirini yanımda arayarak sorunun devam ettiğini bildirdi ve ekledi “abi biz bu işlemin işe yaramayacağını bildirdik ama işte amirler emir verince yapıyoruz” dedi.  

Sorun düzelmeyince tekrar SASKİ’ye gittim, Ziya Bey’i bulamayınca Hüseyin Bey ile görüştüm. Kendisi yapacak bir şey olmadığını bildirdi. Ben de kendisine “Ziya Bey iki hafta içinde düzelmezse yanıma gel demişti” dedim. Bu bilgi üzerine Hüseyin Bey yanımda Ziya Bey’i aradı ve görüşme sonrasında “Hamit Başkanın ve Samsun BSB nin haberi var çalışma yapılacak” dedi.

Bir süre bekledik ve 31 Ocak günü Bafra Huzurlu Mesken ve Bafralılar bloklarının köşede bir su çalışması yapıldı, ardından muhtar arayarak sorunun giderilip giderilmediğini sordu. Kullanım saati dışında olan saatlerde suyun geldiğini fakat özellikle 18.00 – 22.00 saatleri arası kullanılamayacak kadar az su geldiğini bildirdik. 

Seçime Kadar Asfalt Kesmek Yasak…

Basınç sorunu ve kesintiler devam edince muhtarı tekrar tekrar arayıp bildirdik. Biz çözüm beklerken tuhaf bir dönüş oldu gelen bilgiye göre talimat verilmiş Medibafra’nın oradan Mevlana’ya su verilecekmiş ama bu işlem için yeni asfaltın kesilmesi gerekiyormuş, Hamit Başkan talimat vermis seçim sonuna kadar işlem yapılmayacakmış, 40 gün beklenmesi gerekiyormuş. Biz bu dönüş karşısında şaşkına uğradık ve önümüzde Ramazan ayı olduğunu ramazanı susuz mu geçireceğimzizi sorduk yapacak bir şey yok dediler.

Biz o sorunu çözdük , bekliyoruz, biz sizi ararız…

Soruna çözüm bulamayınca çare olarak bulvardaki AKP seçim bürosuna gittik ve Hamit Kılıç ile görüştük. Hamit Bey “biz oradaki sorunu çözdük dedi”. Sorunun devam ettiğini ısrarla ifade edince yardımcısını çağırdı ve ad soyad telefon adres bilgilerimi aldı. O sırada yardımcısı “SASKİ nin bir çözümü olacak ama beklememiz gerekiyor” dedi. Kendisine 10 aydır beklediğimizi Ramazan ayında da susuz kalmak istemediğimizi bildirdik. “Biz sizi ararız” dendi.

Yapacak bir şey yok geldiğinde depolayın…

Bize dönüş olmayınca Hamit Bey’in özel kalemi olan Rasim Dinç’i arayıp sorunun devam ettiğini dönüş yapılmadığını bildirdik. Rasim Bey “Biz SASKİ ve Samsun BSB’ne bilgi verdik bizim yapabileceğimiz bir işlem bulunmuyor, gün içinde su geliyorsa depolayıp idare edebilirsiniz” dedi.

Çözüm bulabilmek için Ziya Bey’in dediği gibi hidrofor bağlattık fakat hidrofor çalışabilmek için minimum 2 Bar basınca ihtiyaç duyduğundan kullanım saatlerinde işe yaramadı ve atıl vaziyette kaldı.

Aylardır süren çabamıza rağmen Ramazan Ayına susuz girdik ve kullanım saatlerinde su gelmemekte. İki tane barajı olan bir ilçede susuz kalmak, seçim öncesi yeni asfalt kesilmesin diye çözüm sağlanmaması ve kurumlar arasında pinpon topu gibi gidip gelmemiz hangi belediyeciliğe sığar bilemedik. Bugünlerde tüm partiler öyle belediyecilik , şöyle belediyecilik diye naralar atıyor fakat vatandaş  10 aydır çözüm beklediği halde sesi duyulmuyor. Kamuoyu yaratarak kurumların soruna ilgi göstermelerini sağlamayı ümid ettiğim için bu haberi sizlere yazdım. 

10 Aylık Susuzluk

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 10 Aylık Susuzluk içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 34
User defaultYorum Id: 209757
18 Mart 2024
03:19
  • Yorum Id: 209757
  • 18 Mart 2024
  • 03:19

Hamittttt yürü evine yasin basin gelmiş git evinevyattttttttttt

User defaultYorum Id: 209420
14 Mart 2024
17:15
  • Yorum Id: 209420
  • 14 Mart 2024
  • 17:15

Akp nin seçim vaatlerine kanmayın. geçen yıl millet vekili seçimlerinde kamuya memur işçi alımlarında mülakatı kaldıracağız dediler ve hala heryere mülakatlı yani torpilli işiçi memur alımları devam ediyor. çünkü bilileriyle puanlarıyla bir yere gelemeyeceklerini onlarda biliyorlar.

Cevap
  • Yorum Id: 209613
  • 16 Mart 2024
  • 00:41

Mülakat kalksa adam kayırma nasıl olacak kalmaz o yüzden mülakat

User defaultYorum Id: 209386
14 Mart 2024
13:25
  • Yorum Id: 209386
  • 14 Mart 2024
  • 13:25

Bu sorun sadece mevlanada değil ishaklı mahallesinde de malesef ki var. muhtarlar seçim sürecine girince sanki süper kahraman gibi konuşmayı çok iyi biliyorlar fakat iş icraata gelince bir dilekçe yazmayı bile beceremiyorlar. bu sorunla ishaklı mahallesi sakinleri olarak uzun zamandır karşı karşıyayız ama bir çözüm yok hadi rahmetli muhtar hasta falan diye çok üzerine düşmedik fakat yerine vekaleten bakan ve muhtar adayı olan arkadaş da bu konu hakkında bilgisi yok mu diyeceğim fakat biz nasıl ishaklı da oturuyorsak onlarda orada oturuyorlar ve bu süreçte bir çok mahalleli ile görüşüryorlar hiç biri mi söylemiyor böyle bir sorun ile karşı karşıya olduklarını

Daha Fazla Yorum