ULUSAL

25 Ağustos Yurtta Hava Durumu

 
 827
25 Ağustos Yurtta Hava Durumu - Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor. Yurdun bazı bölgelerinde ise yağış bekleniyor.
Bafra Haber

 |  - Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor. Yurdun bazı bölgelerinde ise yağış bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu`nun doğusu, Sinop, Gümüşhane, Artvin, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Kastamonu`nun kıyı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olmak üzere Samsun, Ordu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm), Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Muş, Bitlis, Şırnak ve Kars çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu`nun doğusu, Doğu Anadolu`nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara`nın batısı, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 27

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 30

İzmir: Az bulutlu ve açık 33

Adana: Parçalı bulutlu 35

Antalya: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri zamanla parçalı bulutlu 36

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

Diyarbakır: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 36 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 25 Ağustos Yurtta Hava Durumu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0