SİYASET

28 Şubat'ın İzlerini Ak Parti Sildi

 
 337
28 Şubat'ın İzlerini Ak Parti Sildi - Samsun'da Genç Memur-Sen'in düzenlediği 28 şubat panelinde konuşan dönemin Milli Gençlik Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akça, "28 şubat bin yıl geçse de unutulmaması,unutturulmaması  gereken bir darbedir.'dedi.
Bafra Haber

 |  - Samsun'da Genç Memur-Sen'in düzenlediği 28 şubat panelinde konuşan dönemin Milli Gençlik Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akça, "28 şubat bin yıl geçse de unutulmaması,unutturulmaması gereken bir darbedir.'dedi.

28 Şubat döneminde Milli Gençlik Vakfı Genel Başkan Yardımcısı olan ve 25. dönem Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı olan Ahmet Akça, moderatör olarak katıldığı "Tüm Yönleriyle 28 Şubat" adlı panel öncesi TRT Haber'e açıklamalarda bulundu.

O dönemlerde 28 Şubat darbesinin bin yıl süreceği düşünülüyordu diyen Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Ahmet Akça, "28 şubat izleri, şükürler olsun ki 10 yıl bile sürmeden halkımızın bilinçli direnişi ile ortadan kaldırılmıştır.  Ancak 28 şubat dönemi bin yıllar  geçse de unutmayacağımız, unutturmamamız gereken karanlık günlerdir. 28 Şubat'ta dönemin halk düşmanı paşaları, bu toprakların ruh kökü olan İslam`a ve halkımıza ait ne varsa hepsine topyekÃÆ'  »n savaş ilan etmişlerdir. Bu çerçevede halkımızın açtığı İmam Hatip okullarının kapılarına zincir vurulmuş, halkın oylarıyla iktidara gelen bir parti eften püften bahanelerle kapatılmıştır. Başörtüsü, başta Üniversiteler olmak üzere tüm kamu kurumlarında yasaklanmış, binlerce müslüman irtica adı altında zindanlara atılmış, insanlara sırf inançları nedeniyle işkence yapılmıştır. Bir tarafında paşaların, diğer tarafında sivil toplum örgütü adı altında çeteleşmiş STK'lar, medya ve iş çevrelerinin olduğu bu darbe halkımızın sağduyulu mücadele ve direnişiyle   geri püskürtülmüştür. Böylece tarih bir kez daha mazlumların, halkların direniş iradesinin, zalimlerin tank ve tüfeklerinden daha etkili olduğuna şahitlik etmiştir.'dedi.

MİLLETİMİZ UNUTMAYACAK

28 Şubat, 27 Mayıs, 12 Eylül, 17 ve 25 Aralık süreçleri paralel darbe operasyonları,  kendini gösteren faşist geleneğin, fırsat bulduğunda tekrar nasıl ortaya çıktığının bir göstergesidir diyen Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Ahmet Akça, "Milletimiz, kendilerini sivil toplum örgütü olarak pazarlayanların, o günlerde nasıl sivil çetelere dönüştüklerini unutmayacaktır. Bilim adına, hukuk adına sokaklara çıkıp halkın iradesini hiçe sayan cübbeli rektörleri, dekanları, hukuk maskesi altına sığınanları unutmayacaktır. Kendisi ve eşi başörtülü olduğu gerekçesiyle beş bini aşkın Kamu çalışanlarının, kamusal alan yalanlarıyla işlerinden ve aşlarından uzaklaştırılan mazlumları ve dökülen gözyaşlarını unutmayacaktır. Kesintisiz eğitim, bahanesiyle bu ülkenin bağrından kopmuş İmam hatip liselerinin kapılarına vurulan zincirleri unutmayacaktır. 28 Şubat zulmüyle okullarımızdan ve devlet kurumlarından sürgün edilen değerlerimizin bu ülkenin geleceğini nasıl kararttığını unutmayacaktır. Çevik Bir`leri, Paşalar faşizmini, alın terinin yeşil sermaye adı altında nasıl ötekileştirildiğini unutmayacaktır.'diye konuştu.

 28 ŞUBAT'IN İZLERİNİ ERDOĞAN SİLDİ

Sözlerine devam eden Akça, "Bu Millet, Şubat  soğuğunda boncuk  boncuk  terleyen, bu ülkenin savunan adamı, 54. hükümetin Başbakanı, vefatının 4. yılında rahmetle andığımız cennet mekan Erbakan hocamıza yapılanları da  asla unutmayacaktır. Onu daima hayırla yad edecektir. Bu Millet,  26 Şubat`ta dünya ya gelen bin yıl sürecek denen darbenin izlerini, milletiyle birlikte teker teker silen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`ı da unutmayacaktır. Bu Millet, Bu ülkede bir daha darbeler olmasın diye "Yeni Türkiye, Yeni Anayasa" sloganıyla yola çıkan  Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na da 7 Haziran da  gereken desteği vererek darbe heveslilerine tarihin en net cevabını verecektir.'dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 28 Şubat'ın İzlerini Ak Parti Sildi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0