GÜNDEM

3. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali Sürmeli`de Başladı

 
 224
3. Samsun Yöresel OtYemekleri Festivali Sürmeli`de Başladı - Haber Hülya Yangın Ertekin - Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali Sürmeli  Köyünde "˜`Fotoğraf Makineni Al Gel`` etkinliği ve "˜`En Çok Çeşit Yenilebilir Ot Toplama Yarışması"˜` ile başladı.
Bafra Haber

 |  - Haber Hülya Yangın Ertekin - Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali Sürmeli Köyünde "˜`Fotoğraf Makineni Al Gel`` etkinliği ve "˜`En Çok Çeşit Yenilebilir Ot Toplama Yarışması"˜` ile başladı.

Samsun Turizm Derneği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Samsun Turizm Altyapısı Birliğinin katkılarıyla düzenlenen 3. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivalinin ilk günü yapılan etkinliğe yaklaşık 50 kişi katıldı.

Doğada fotoğraf çekme teknikleri etkinliği ardından, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Botanik bölümünden Dr. Fergan Karaer yarışmaya katılacak kişilere ne tür otlar toplanabileceği hakkında bilgi verdi. Yarışmacılar yenilebilir ot çeşitlerini toplayıp sayarak  jüriye teslim ettiler.

Samsun Turizm Derneği Başkanı Dilek Genç, "Festivalimizin ilk  gününü Organik Sürmeli Köyünde başlattık. Dünyada yetişen otların yüzde yetmişi Samsun ili ve ilçelerinde  var. Yarışmaya katılacak olan arkadaşlarımız kurallar gereği toplamış oldukları otları bize teslim edecekler. Festivalimizin son gün sonuçları açıklayacağız." dedi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA ) etkinliğe katılan kadınlara tişört hediye ederek, kendilerini sosyal bir güvence altına alarak çalışmaları konusunda broşür  dağıttı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 3. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali Sürmeli`de Başladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0