GÜNDEM

12 Yıllık Kamu Zararını Omü Önleyecek

 
 540
12 Yıllık Kamu Zararını Omü Önleyecek - Samsun'un Bafra ilçesinde atıl halde duran eski devlet hastanesi inşaatının, projelendirilip OMÜ bünyesinde Yaşlı ve Nörolojik Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi olarak kullanılacağı belirtildi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Samsun'un Bafra ilçesinde atıl halde duran eski devlet hastanesi inşaatının, projelendirilip OMÜ bünyesinde Yaşlı ve Nörolojik Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi olarak kullanılacağı belirtildi.

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Çetinkaya beldesinde, 12 yıl önce Bölge Hastanesi olarak temeli atılan 250 yatak kapasiteli inşaatın günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olmaması nedeniyle, Bakırpınar mevkisinde yeni bir hastane yapımı planlandı. Atıl durumda duran eski hastane ise OMÜ tarafından değerlendirmeye alındı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Stratejik Planı'na göre, Yaşlı ve Nörolojik Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi'nin uygulanması planlanan karkas halindeki inşaatın bitirilmesini OMÜ üstlendi. İnşaatın hibe ve destek çalışmaları süren merkezin yapımı için 2010 yılına kadar hazırlıklar yapılacak ve hizmet faaliyetlerinin sürdürülebilmesi için personel görevlendirilecek. 2010 yılında hastane inşaatının bitirilmesi için fizibilite çalışmaları yapılacak, 2011 yılı aralık ayında bölge dinamikleri de ve yardımsever vatandaşların hibe yardımları ile teknik şartname hazırlanarak ihaleye çıkılacak. 2012 yılında araç gereç ve teçhizat alımı yapılarak, 2013 yılında bölgede personeller için konut yapımının da tamamlanmasıyla birlikte, merkez hizmete giderecek. 12 yıldır atıl durumda olan hastane inşaatı üniversite tarafından yaşlılar ve engeliler için bakım merkezi olarak kullanılacak, bilimsel çalışmalar yapılacak. Kamunun ise uğradığı zarar, yeni girişimle önlenecek.
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 12 Yıllık Kamu Zararını Omü Önleyecek içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0