GÜNDEM

34 Yıl Sonra Bir Araya Geldiler

 
 1239
34 Yıl Sonra Bir Araya Geldiler - Samsun Bafra Şehit Erkut Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi ilk mezunları öğretmenlerine sürpriz ziyaret yaptı
Bafra Haber

 |  - Samsun Bafra Şehit Erkut Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi ilk mezunları öğretmenlerine sürpriz ziyaret yaptı

1976 yılında açılan Bafra Şehit Erkut Yılmaz Meslek Lisesi`nden, 1978-1979 eğitim-öğretim yılında mezun olan dünün öğrencileri, bugünün iş adamlarının 44 yıldır görev yapan muhasebe öğretmeni Yusuf Ataseven`e yaptıkları sürpriz ziyarette duygulu anlar yaşandı. 1970 yılında Samsun 19 Mayıs Cetli Pınar İlkokulu`nda sınıf öğretmeni olarak göreve başlayan Yusuf Ataseven, 3 ay sonra istifa etti.

Daha sonra 1975 yılında Ticaret Turizm Yüksekokulu`nu bitirerek Giresun Ticaret Meslek Lisesi`nde muhasebe öğretmeni olarak göreve başladı. 1977 yılında Bafra Ticaret Meslek Lisesi`ne tayin olan Ataseven`in o günlerde okuttuğu öğrenciler, kendisinden habersiz bir şekilde okula geldiler. Ataseven`in dersinin olduğu 11/D sınıfına giren eski öğrenciler, sıralara oturdu. Sınıfa giren Ataseven, önce ne olduğunu anlayamadı. Karşısında öğrenciler yerine koca insanları görünce önce şaşırdı, daha sonra konunun kendisine anlatılması üzere duygusal anlar yaşadı.

Ataseven, "Derse konsantre olarak gelmiştim, büyük şaşkınlık içerisindeyim. Ne diyeceğimi bilemiyorum" ifadesini kullandı. Eski öğrencileri kendilerini tanıtarak öğretmenlerine çiçek ve plaket verdi. Eski öğrenciler ayrıca okul müdürü Vedat Demir`e de yardımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Hep birlikte okul bahçesine inerek öğretmenleri ile 35 yıllık hasreti gideren eski öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Ataseven, "Eğitimdeki yıllarımı saymadım. Zannediyorum 39. yılım. 39 yıl geriye baktığınızda olumlu ve olumsuzluklar insanın gözünün önünden film şeridi gibi geçiyor. Ama ben de bu 39 yıl çok dolu dolu ve her yılımı severek çalıştım. Layıkıyla çalıştığıma inanıyorum" dedi.

Eski öğrenciler ise hocalarını çok sevdiklerini, kendilerinde çok emeği olduğunu, bu nedenle ziyaret geldiklerini söylediler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 34 Yıl Sonra Bir Araya Geldiler içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0