GÜNDEM

52 Bin İmza Halkla Buluştu

 
 56
52 Bin İmza Halkla Buluştu - Bafra`ya fakülte kurulması için oluşturulan `Bafra İçin Hepimiz, Fakültemizi İstiyoruz` oluşumu 52 Bin imzayı bir basın açıklaması ile halka tanıttı.
Bafra Haber

 |  - Bafra`ya fakülte kurulması için oluşturulan `Bafra İçin Hepimiz, Fakültemizi İstiyoruz` oluşumu 52 Bin imzayı bir basın açıklaması ile halka tanıttı.

Bafra Cumhuriyet meydanında düzenlenen imza tanıtım etkinliğine Bafra’nın sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İmza tanıtım etkinliğinde imzalanan kağıtlar katılımcılar tarafından çarşaf gibi açılarak kamuoyuna gösterildi.
Oluşum sözcüsü Göksel Başar, “fakültemizi istiyoruz kampanyasının imza etabının tamamlandığını bundan sonraki süreçte imzaların en yetkili makamlara ulaştırılacağını” ifade etti.
“Kampanyanın asıl nedeni Bafra’mıza yapılan haksızlıkları duyurmak ve bunları gidermek için yöneticilerimizi harekete geçirmek.” Diyen Başar, Bu haksızlıkları şu şekilde sıraladı: “Alaçam ve Ondokuzmayıs’da ki tekel binaları ve çarşambadaki devlet su işleri tesisleri, ülkemizin değişik yerlerindeki TEKEL binalarının tamamına yakını üniversitelere tahsis edilirken, Bafra TEKEL binalarının üniversiteye verilmeyip satışa çıkartılması Bafra ya haksızlıktır.
Ondokuzmayıs ilçemize sivil havacılık fakültesi, çarşambaya veteriner fakültesi, açılma planları yapılırken Bafra ile ilgili somut bir adım atılmamasını kabul etmek mümkün değildir.
Bafra’ya fakülte açılsın dediğimizde üniversite yönetimi ve siyasetçilerimiz binanız yok bulun açalım derken, Öyle ise Alaçam, Ondokuzmayıs ve Çarşamba’da kamu binalarını tahsis ettirip fakülte açanlar neden Bafra’ya gelince bina bulun diyorlar. Bunu da anlamak mümkün değildir.”
Bu imza kampanyasının kamuoyu oluşturmak ve Bafra’da bu bilinci ve isteği ortaya çıkarmak olduğunun altını çizen Başar, “kampanyayı kimlerin yaptığı üzerine sorulan sorulara da şu şekilde cevap verdi: “Kampanyayı düzenleyenler kim, arkasında, önünde kim var, diye bazı arayışlar var, sorular soruluyor. Arkasında da önünde de siz varsınız, biz varız, hepimiz varız. Herhangi bir ismin veya grubun ön plana çıkması başarıyı engeller. Hareketin Bafra’ya ait olmasını istedik. O yüzden bunun adını Bafra için hepimiz koyduk. Bafra’nın sahiplenmesi ve bir arada hareket edilebilmesi asıl hedefti. Size mutlulukla söyleyebiliriz ki duyarlı Bafra halkı verdiği 60.000’e yakın imza ile bunu kanıtlamıştır. Bafra Bölüm ve öğrenci sayısı çok olan fakülteyi istiyor. İlk defa bu konuda ilçemizde ortak akıl oluşması da ayrıca çok önemlidir.”
“Ülkemizdeki otuzdan fazla vilayetten büyük ilçemize tarihine, kültürüne, coğrafyasına yakışan fakülteler açılmalı, hatta ileride Samsun’a kurulacak 2. üniversite Bafra’ya kurulmalı, Yani KIZILIRMAK ÜNİVERSİTESİNİN temelleri atılmalıdır.” diyen Oluşum sözcüsü, “Bafra olarak bizler üzerimize düşen görevi yaptık ve niyetimizi ortaya koyduk. Bugünden itibaren bu imzaları en iyi sonucu alabileceğimiz makama vereceğiz. Siz de verdiğiniz imzaların gereğinin yapılıp yapılmadığı lütfen takip ediniz.” Dedi.
Bafra’ya fakülte açılması için çalışma yapan yönetici ve siyasetçilerimize de seslenen oluşum, “Yaptığınız çalışmalar için teşekkür ediyoruz. Belki sonuca ulaşmada sizinde aşamadığınız engeller olabilir. İşte Bafralıların verdiği 60 000’e yakın imza sizin de elinizi güçlendirecek, o engelleri aşmada size yardımcı olacaktır. Biz size karşı değil fakülte açılması konusunda sizin yanınızdayız. Bunun açık olarak bilinmesini istiyoruz.” Dedi.
Etkinliğe İmza kampanyasına katılarak duyarlılık gösteren Bafralılara, imza stantlarına gelerek toplu halde imza atan ve yardımcı olan sivil toplum örgütlerine teşekkür edilerek son verildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 52 Bin İmza Halkla Buluştu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0