GÜNDEM

9 Aylık Kocasını Öldüren Kadına 19 Yıl 2 Ay Hapis

 
 4271
9 Aylık Kocasını Öldüren Kadına 19 Yıl 2 Ay Hapis - Samsun`da 9 aylık kocasını öldüren ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan, ardından savcının itirazı üzerine tekrar tutuklanıp hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan genç kadın, yargılandığı mahkeme tarafından 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı
Bafra Haber

 |  - Samsun`da 9 aylık kocasını öldüren ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan, ardından savcının itirazı üzerine tekrar tutuklanıp hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan genç kadın, yargılandığı mahkeme tarafından 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı

Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi`nde yaklaşık 5 ay önce meydana geldi. Nehir Tepe (27), olaydan 9 ay önce evlendiği ve çıkan tartışma sonucu kendisini darp ettiğini iddia ettiği kocası Ramazan Tepe`yi (41) bıçakla yaraladı. Ramazan Tepe, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Polisi arayarak olayı ihbar eden üniversite öğrencisi Nehir Tepe, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Samsun Adliyesi'ne çıkarılan Nehir Tepe, savcı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren genç kadın, eşinin kendisini darp ettiğini, silah çekerek tehdit ettiğini ve kendisini korumak için eline aldığı bıçağını üzerine gelince yaralandığını söyledi.

Hakim karşısına çıkan, Nehir Tepe, "nefsi müdafaada bulunduğu" gerekçesiyle adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten savcı, bir üst mahkeme olan Asliye Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu ve Nehir Tepe'nin tutuklanmasını talep etti. Dosyayı inceleyen nöbetçi olan 5. Asliye Ceza Mahkemesi Nehir Tepe hakkında yakalama müzekkeresi çıkarttı. Nehir Tepe, serbest kaldıktan bir gün sonra İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi'ndeki annesine ait evde yeniden gözaltına alındı ve bu kez tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Nehir Tepe hakkında "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" istemiyle Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Bugün görülen davanın son duruşmasında, öldürülen Ramazan Tepe'nin kardeşleri Hüseyin Tepe ve Mustafa Tepe, Nehir Tepe'den şikayetçi olduklarını belirterek, cezalandırılmasını istediler. Mustafa Tepe, "Kardeşim bir bayandan bıçak yiyecek kadar aciz değil. Bu olayda bir üçüncü kişi var. Kardeşimin 3 çocuğu yetim kaldı. Duruşma boyunca pişmanlığını hiç söylemedi. Adalete güveniyorum" dedi.

Müdahil avukatı Ata Giritli, Nehir Tepe'nin kocası Ramazan Tepe'yi kazara değil, kasten öldürdüğünü iddia ederek, "Duruşma boyunca ne pişmanlığını dile getirdi ne de doğruları mahkemeye söyledi. "˜Ramazan Tepe olay akşamı içki içiyor` dedi, ancak adli tıp raporunda öldürdüğü kocası alkolsüz çıktı. Kendisi alınan adli raporda 124 promil alkollü çıktı. Olay yeri inceleme ekiplerinin olay sonrası evde çektiği fotoğraflar nehir Tepe'nin ifadelerinde yalan söylediğini gözler önüne seriyor. Olay sonrası hastanede Ramazan Tepe'nin üzerinde çıkan silah da sonradan cebine konulmuştur. Çünkü silah sol cebinde çıkarken, Ramazan Tepe sağ elini kullandığı için niçin sol cebine silahını koysun. Nehir Tepe hakkında kocasını öldürmek suçundan ceza verilmesini ve tahrik hükümlerinin uygulanmamasını talep ediyorum" diye konuştu.

Nehir Tepe ise, "Çok şeyler konuşuluyor. Hiç kimse benim kadar üzülemez. Amacım öldürmek ve yaralamak değildi. Öldürmek isteseydim tabanca kullanırdım. Öldürmek isteseydim 30 santimlik bir bıçağın 3 santimi karnına girmezdi. Bıçağı saplayacak bünyeye sahibim. Kazara oldu. Takdir mahkemenindir" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti Nehir Tepe'yi kocası Ramazan Tepe'yi öldürmek suçundan 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 9 Aylık Kocasını Öldüren Kadına 19 Yıl 2 Ay Hapis içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0