GÜNDEM

"Milli Ve Manevi Değerlerimiz" Konferansı Prof. Dr. Salim Öğüt: "Din Doğru Algılanıp Doğru Yaşandığında İnsan Sükunete Erer, Kendisiyle Ve Toplumla Barışık Yaşar"

 
 114
"Milli Ve Manevi Değerlerimiz" Konferansı Prof. Dr. Salim Öğüt: "Din DoğruAlgılanıp Doğru Yaşandığında İnsan Sükunete Erer, Kendisiyle Ve Toplumla Barışık Yaşar" - Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salim Öğüt, manevi değerlerin başında Allah sevgisinin geldiğini belirterek, "Din doğru algılanıp doğru yaşandığında insan sükunete erer, kendisiyle ve toplumla barışık yaşar" dedi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salim Öğüt, manevi değerlerin başında Allah sevgisinin geldiğini belirterek, "Din doğru algılanıp doğru yaşandığında insan sükunete erer, kendisiyle ve toplumla barışık yaşar" dedi.

Bafra Müftülüğü tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' dolayısıyla "Milli ve Manevi Değerlerimiz" konulu bir konferans düzenlendi. Müftülük binasında yapılan konferansa konuşmacı olarak katılan Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salim Öğüt, manevi değerlerin başında Allah sevgisinin geldiğini belirterek, Allah korkusunun bütün faziletlerin başlangıcı olduğu vurguladı.
"Kul hakkı da milli ve manevi değerlerimize göre çok önemlidir" diyen Prof. Dr. Öğüt, şunları söyledi:
"Allahü Teala, biz insanlara iki tane eser vermiştir. Bu eserler insanlar için milli ve manevi değerlerdir. Kalpler, Allah'ı anmakla istenilen seviyeyle hedefine ulaşır. Müslüman, elinden ve dilinden emin olunan kimsedir. Allah ve Resulullah'a göre ruh sevgimiz artmaktadır. Duygu basamağına göre insan hedefine ulaşır. Asıl basamak ise insanın duygu basamağıdır. Duygular din basamağında çok önemlidir. İnsanın ameli de duygudur. Allah sevgisi ve Peygamber sevgisi amelde bilgi ve duygu içerisindedir. Din
teslimiyettir. Müslüman teslimiyet içinde olmalıdır. Allah'ın emirleri ve Peygamberimizin sözleri akıl ve mantık muhasarasına tutulmamalıdır. Din insanı arındırmalı onu sükunete erdirmeli ve rahatlatmalı ya da toplumda milli birlik ve beraberliği sağlamalıdır. Din doğru algılanıp doğru yaşandığında insan sükunete erer, kendisiyle ve toplumla barışık yaşar."
(NA-SA-RA-Y)
  • BafraHaber Yorum
  • "Milli Ve Manevi Değerlerimiz" Konferansı Prof. Dr. Salim Öğüt: "Din Doğru Algılanıp Doğru Yaşandığında İnsan Sükunete Erer, Kendisiyle Ve Toplumla Barışık Yaşar" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0