GÜNDEM

İtalyanlardan Bafra Ovası'na İnceleme İtalyan Vivai Mazzoni Fide Firması Ve İmc Kontrol Sertifikasyon Firması, Bafra Ovası'nda Tarım Alanlarında İncelemelerde Bulundu

 
 165
İtalyanlardan Bafra Ovası'na İnceleme İtalyan Vivai Mazzoni Fide Firması Veİmc Kontrol Sertifikasyon Firması, Bafra Ovası'nda Tarım Alanlarında İncelemelerde Bulundu - İtalyan Vivai Mazzoni Fide firması ve İMC Kontrol-Sertifikasyon firması yetkilileri ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan bir heyet, Bafra Ovası'nda tarımsal alanları inceledi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - İtalyan Vivai Mazzoni Fide firması ve İMC Kontrol-Sertifikasyon firması yetkilileri ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan bir heyet, Bafra Ovası'nda tarımsal alanları inceledi.

Bafra'nın Elifli köyünde çilek yetiştiriciliği yapan Bayram Ali Kadıoğlu'nun 30 dönümlük çilek tarlasında incelemelerde bulunan heyet, daha sonra Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl'ü ziyaret etti.
OMÜ Ziraat Fakültesi Organik Tarım Uzmanı Prof. Dr. Sezgin Uzun'un da hazır bulunduğu ziyarette bilgi alışverişinde bulunan Vivai Mazzoni İtalyan Fide firması yetkilisi Antonella Colacrai ve İMC Kontrol-Sertifikasyon Firması Sorumlu Teknik Müdürü Levent Yıldız, İtalya ile Türkiye'nin coğrafi açıdan iklimlerinin birbirine benzediğini ifade ederek, "Değişik çilek türleri bölgede gerekli makro ve mikro toprak analizleri yapılarak olabilir" dedi. Vivai Mazzoni İtalyan Fide firmasının Türkiye'de özellikle ağırlıklı olarak Akdeniz Bölgesi'nde çalıştığını belirten Colacrai, Bafra Ovası'nın her anlamda önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve bunu değerlendirmesi gerektiğini dile getirdi. İç piyasadan çok ihracata dönük bir yapılanmanın da olmasının önemine değinen Colacrai, "Buradaki başarı da ekip çalışması ile mümkün olur" dedi.
Şu an bölgede sweet charlie ile camarosa çilek türünün yetiştirildiğini belirten Prof. Dr. Sezgin Uzun da ihracata dönük bir hedef için yola dayanımlı çilek türünün yetiştirilmesinin üzerinde çalışılması gerektiğini söyledi. Üreticilerin gerek üniversitelerle gerekse il-ilçe tarım müdürlüğü ve ziraat odaları ile birlikte koordineli çalışması gerektiğinin altını çizen Prof. Uzun, "Verimli ve kaliteli ürün için bunun mutlaka yapılması şart. Hangi ürün olursa olsun teknik destek alınmalı, makro ve mikro toprak analizleri yapılmalı ve bilinçli bir çalışma ortaya konulmalı" diye konuştu.
  • BafraHaber Yorum
  • İtalyanlardan Bafra Ovası'na İnceleme İtalyan Vivai Mazzoni Fide Firması Ve İmc Kontrol Sertifikasyon Firması, Bafra Ovası'nda Tarım Alanlarında İncelemelerde Bulundu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0