GÜNDEM

Aktekke Yibo Öğrencilerinden Türkü Gecesi

 
 119
Aktekke Yibo Öğrencilerinden Türkü Gecesi - Samsun'un Bafra ilçesine bulunan Aktekke Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri tarafından 'Türkü Gecesi' düzenlendi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun'un Bafra ilçesine bulunan Aktekke Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri tarafından 'Türkü Gecesi' düzenlendi.

Türkü Gecesi, Aktekke YİBO Öğretmeni Sadiye Alkan yönetiminde, Bafra Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra açılış konuşması yapan Okul Müdürü Aydın Tuncer, eğitimde sevgiyi önemsediklerini belirterek, "Yatılı okullar diğer okullardan 24 saat farklı olarak çalışıyor. Bu okullardan çok değerli devlet insanları da yetişiyor. Kırsal bölümdeki köylerimizin çocukları YİBO sayesinde okuyor. Kars'tan Edirne'ye, Sinop'tan Hatay'a hepimiz kardeşiz. YİBO'larda 100 binlerce çocuk eğitiliyor, öğretiliyor, yediriliyor, içiriliyor. Devletin en ufak birimine, milletin tek bir ferdine zeval gelmesin" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen "Gönül Köprüsü Projesi" ile Samsun'un Bafra ilçesine gelen Karslı öğrenciler, Türkü Gecesi'nde Türk halk müziği söyledi. Öğrenciler, performanslarıyla protokol ve izleyicilerden bol bol alkış aldı. Solonu dolduran müzik severler, gece boyunca türkülere eşlik ederek gönüllerince eğlendi.
Gecede sonunda konuşan Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas, okulun başarılarından söz ederek, "Türkü bilmek bir hayattır. Bu gece türkülerle öğretmenleri ve velilere coşkulu anlar yaşatan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bafra'da bulunan YİBO'lar busene sportif faaliyetlerde başarılı oldu. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.
Türkü Gecesi, satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.
  • BafraHaber Yorum
  • Aktekke Yibo Öğrencilerinden Türkü Gecesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0