ULUSAL

Kemik Kanseri Kızın Yürek Yakan Feryadı

 
 76
Kemik Kanseri Kızın Yürek Yakan Feryadı - Mardin'de ikamet eden kemik kanseri kızın feryadı yürekleri yakıyor. Genç kız, tedavi olabilmek için yardım bekliyor.
Bafra Haber

 |  - Mardin'de ikamet eden kemik kanseri kızın feryadı yürekleri yakıyor. Genç kız, tedavi olabilmek için yardım bekliyor.

Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Eryeri Mahallesi'nde ikamet eden Çakar ailesinin 20 yaşındaki kızı Hicran Çakar, 4 yıl önce kemik kanserine yakalandı. Diyarbakır ve İstanbul'da bir sürü tedavi gören genç kızın çene kemiği alındı. Tedavi ve ameliyat süresince 30 bin TL borçlanan aile, kızlarının çene kısmına protez takılması için yetkilerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

2012 yılından beri hasta olduğunu ve dışarı çıkamadığını anlatan Hicran Çakar, "Tedavi olmak, iyileşmek istiyorum. Yardım etsinler bana. Diğer insanlar gibi dışarı çıkmak istiyorum. Dışarı çıktığımda insanlar bana bakıyor, yüzüne ne oldu diyorlar. Bende cevap veremiyorum. Üzülüyorum, ağlıyorum. Bize yardım edilmesini istiyorum. İyileşmek istiyorum. Bu halimden çıkmak istiyorum. Daha mutlu olmak istiyorum. Artık insanların iki defa bana bakmalarını, soru sormalarını istemiyorum. Evde çok sıkılıyorum, rahatça dışarı çıkmak istiyorum. Maddi durumumuz yoktur, yardım bekliyorum" dedi.

"ÇOCUĞUMUN HAYATI KURTULSUN"

Devletten ve duyarlı vatandaşlardan yardım bekleyen Baba Abdullah Çakar ise "4 yıl önce kızımın kemik kanserine yakalandığını öğrendik. Önce Diyarbakır'da ardından da İstanbul'a götürerek tedavi ettirdim. İstanbul'da 6 ay kaldıktan sonra tekrar Diyarbakır'da tedavisine devam ettik. Tedavisi halen devam ediyor. Tabii kanserli olan çene kısmındaki kemik ameliyatla alındı. Yerine protez takılması lazım. Ama maddi durumun artık el vermiyor. 30 bin TL borçlandım. Şuan İŞ-KUR üzerinden bir camide çalışıyorum. Devletten yardım istiyorum, benim çocuğumun hayatı kurtulsun" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Kemik Kanseri Kızın Yürek Yakan Feryadı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0