GÜNDEM

Sürmeli Köyü 1. Mera Bahar Şenliği

 
 149
Sürmeli Köyü 1. Mera Bahar Şenliği - Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Sürmeli köyünde '1. Mera Bahar Şenliği' düzenlendi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Sürmeli köyünde '1. Mera Bahar Şenliği' düzenlendi.

Samsun İl Tarım Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 473 dönüm arazide 5 yıllık proje süresi içerisinde 68 bin 340 YTL proje maliyetli 16 bin YTL köy katkısı olan 'Mera Islahı ve Amenajmanı Projesi'nin erken bitmesi üzerine düzenlenen '1. Mera Bahar Şenliği'nde öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu. Sürmeli Köyü İlköğretim Okulu ve Sürmeli Köyü Muhtarlığı'nın ortaklaşa olarak Sürmeli Köyü Merası'nda organize ettiği şenliğe Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Samsun İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci, Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, iş adamları, muhtarlar, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Proje sorumlusu Hasan Çapkın, Samsun'da toplam 8 köyde 'Mera Islahı ve Amenajmanı Projesi'nin tamamlandığını kaydetti.
Mera ıslahı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci, Samsun deyince akla hem bitkisel üretim hem de hayvansal üretim geldiğini belirterek, "Mera çalışmaları Samsun ilimize çok güzel bir ivme kazandırmıştır. Mera Islahı çalışmasında Samsun ilinde 12 bin dönüm alanda mera çalışması yaptık. Ekosistemi hafifletmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu sene Samsun'da ilk defa Sürmeli köyü halkıyla yoğun bir çalışmayı yerine getirdik" dedi.
Sürmeli Köyü 1. Mera Bahar Şenliği, Sürmeli Köyü İlköğretim Okulu Folklor Ekibi tarafından sunulan halk oyunları gösterisinin ardından yapılan ikramla sona erdi.
  • BafraHaber Yorum
  • Sürmeli Köyü 1. Mera Bahar Şenliği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0