GÜNDEM

ÜNİVERSİTELİLERE KOBİLER ANLATILDI "KOBİ'LER GELİŞMENİN LOKOMOTİFİ" " KARADENİZ BÖLGESİ VE SAMSUN'DA KOBİ'LER HIZLA BÜYÜYOR"

 
 95
ÜNİVERSİTELİLERE KOBİLER ANLATILDI "KOBİ'LER GELİŞMENİN LOKOMOTİFİ" "KARADENİZ BÖLGESİ VE SAMSUN'DA KOBİ'LER HIZLA BÜYÜYOR" - Samsun Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sinan Turgut, "KOBİ'ler ülkeler açısından gelişmenin lokomotifidir" dedi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sinan Turgut, "KOBİ'ler ülkeler açısından gelişmenin lokomotifidir" dedi.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından Cumhuriyet'in 75. yılını kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Cumhuriyet'in 75. Yılında Samsun ve Elektrik-Elektronik Bilgisayar Sanayii" konulu panel, Üniversite Kültür Salonu'nda gerçekleştirildi.
Panele konuşmacı olarak Samsun Sanayi Ticaret Odası adına Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sinan Turgut, KOSGEB Samsun Küçük İşletmeleri Geliştirme Merkez Müdürü Turgut Aslan, Ankara Üniversitesi KOSGEB Teknoloji Geliştirme Merkez Müdürlüğü adına Selim Öndeş ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Başkanı Celil Kurada katıldı. Panelin açış konuşmasını yapan Mühedislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Orhan Büyükgüngör, "75 yıllık Cumhuriyet içerisinde endüstri ve elektrik-elektronik işlemleri konusunda Türkiye bir hayli yollar kat etti. Fakülte olarak amacımız, elektrik-elektronik ve buna bağlı olarak endüstriyel konusunda uzman kişileri bir araya getirip tartışma ortamı ortaya çıkarmak, alınan mesafeyi yeniden gözden geçirmektir" dedi.

"KOBİLER GELİŞMENİN LOKOMOTİFİDİR"
Daha sonra konuşan Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sinan Turgut, Samsun'daki Organize Sanayi Bölgesi'nde toplam 33 adet işletmenin tümünün Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri olarak tanımlandığını belirterek, yatırımı devam eden ve inşaat faaliyetleri süren 44 yeni işletmenin de en kısa zamanda tamamlanarak hizmete gireceğini ifade etti. Sinan Turgut, "Samsun hasılasının Karadeniz Bölgesi ve Türkiye sanayii hasılası içinde yeri analiz edildiğinde, il sanayi hasılasının hem bölge içindeki payının, hem de Türkiye geneli içindeki payının devamlı olarak artış gösterdiği görülmektedir. Nitekim, 1987 yılında Karadeniz Bölgesi sanayi hasılası içinde yüzde 1. 3 olan Samsun'un payının 1996 yılında yüzde 2.4 düzeyine yükseldiği, Türkiye sanayi hasılası içinde yüzde 0.6 olan il payının 1996 yılında yüzde 1.2 seviyesinde olduğu belirlenmiştir" diye konuştu.

HAVAALANI DÖRT GÖZLE BEKLENİYOR
Ayrıca, Organize Sanayi Bölgeleri olan Kavak ve Bafra'da çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Sinan Turgut, Kavak Organize Sanayi Bölgesi'nin büyüklüğünün 104 hektar olup, kamulaştıma, harita ve imar planı çalışmalarının bitirildiğini, altyapı projeleri, edüt-mühendislik hizmetleri ihalesinin de yapıldığını vurguladı. 225 hektar böyüklüğündeki Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı projeleri, mühendislik hizmetleri ihalesi çalışmalarının ise ilan safhasına geldiğini açıklayan Sinan Turgut, "KOBİ'ler ülkeler açısından gelişmenin lokomotifidir. 1999 yılında hizmete gireceği söylenen Uluslararası havaalanımızın bitirilmesini büyük bir özlemle beklemekteyiz. Ancak, kargo binası ve soğuk depo tesislerinin de gerçekleştirilmesi gerekliliği tartışmasız bir gerçektir. Ayrıca, çevre iller ve yakın coğrafya ile sağlıklı karayolu ulaşımının sağlanmasına şiddetle ihtiyaç vardır" dedi.
  • BafraHaber Yorum
  • ÜNİVERSİTELİLERE KOBİLER ANLATILDI "KOBİ'LER GELİŞMENİN LOKOMOTİFİ" " KARADENİZ BÖLGESİ VE SAMSUN'DA KOBİ'LER HIZLA BÜYÜYOR" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0