SAMSUN

SAMSUN, KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

 
 117
SAMSUN, KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu, "Durağan ekonomileri terkeden sermayeyi bölgemize çekebilecek altyapının hazırlanması, bölgemizin geleceğini belirleyecektir. Şu ana kadar ülkemizin batısında yerleşen bu sermayenin bölgemizi de keşfedeceğine inanıyoruz" dedi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu, "Durağan ekonomileri terkeden sermayeyi bölgemize çekebilecek altyapının hazırlanması, bölgemizin geleceğini belirleyecektir. Şu ana kadar ülkemizin batısında yerleşen bu sermayenin bölgemizi de keşfedeceğine inanıyoruz" dedi.

Samsun'un, doğu ve batısında bir çift altın küpe gibi duran verimli ve geniş Bafra ve Çarşamba ovaları, dinamik genç nüfusu, limanı, Rusya ve Türk cumhuriyetleri pazarına olan yakınlığı, organize sanayi bölgesi, demir-deniz-kara-havayolu ağı, 1999'da faaliyete geçecek serbest bölgesi, yapımı süren uluslararası havaalanı, tabiatı, güneşi ile hızlı gelişmeye müsait altyapıya sahip olduğunu açıklayan Adnan Sakoğlu, şunları söyledi: "Batı illerimizle, sanayide epey açılan gelişmişlik farkını kapatmaya çalışıyoruz. Samsun'da nicelik bakımından olmasa bile nitelik olarak iddialı sanayi dalları mevcut. İlimiz, çelik döküm, tıbbi ve cerrahi aletler, bakır-boru lama, oto lastik aksam üretiminde güçlü sanayicilere sahiptir. Eğer Samsun, 10 yıl önce bir montaj fabrikasını bölgesine çekebilmiş olsaydı, zaten varolan yan sanayisiyle bugün çok farklı noktada olurdu. Yine de Samsun'un müteşebbis gücü, Samsun sanayisini ve zaten güçlü olan ticaretini daha da güçlendirerek, şehrin hakettiği konuma gelmesini sağlayacaktır. Çok yakında, büyük potansiyelimizle atılımlarımızı gerçekleştireceğiz"
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • SAMSUN, KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0