GÜNDEM

Kırmızı Et Üreticileri Devletten Teşvik Bekliyor Bafra Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan: "Devlet, Hayvancılığın Gelişmesi İçin Kırmızı Et Üreticisine Teşvik Vermeli" "Bafra Belediyesi Mezbahası'na Talibiz"

 
 167
Kırmızı Et Üreticileri Devletten Teşvik Bekliyor Bafra Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı ErdalDoğan: "Devlet, Hayvancılığın Gelişmesi İçin Kırmızı Et Üreticisine Teşvik Vermeli" "Bafra Belediyesi Mezbahası'na Talibiz" - Samsun'un Bafra Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, hayvancılığın gelişmesi için devletin kırmızı et üreticisine mutlaka teşvik vermesi gerektiğini belirterek, "Eskiden olduğu gibi kilo başına destek verilmelidir" dedi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun'un Bafra Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, hayvancılığın gelişmesi için devletin kırmızı et üreticisine mutlaka teşvik vermesi gerektiğini belirterek, "Eskiden olduğu gibi kilo başına destek verilmelidir" dedi.

Ankara'da 11 birliğin bir araya gelmesi sonucu merkez birliğini kurduklarını belirten Erdal Doğan, Bafra Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak Ankara'da kurulan merkez birliğine üye olduklarını anlattı. Doğan, "Yaptığımız çalışmalarımızı Tarım ve Köyişleri Bakanımıza ilettik. Üyelerimizin en önemli sorunu, yem ve diğer girdi fiyatlarının artması sonucu kırmızı et üreticilerinin mağdur olmasıdır. Son çıkan hayvancılık desteklemeleri yönetmeliğinde kırmızı et üreticilerine yönelik bir destekleme yoktur. Bu nedenle gerek üreticilerin gerekse tüketicilerin olumsuz etkilenmemesi için et üreticilerinin teşvik kapsamına alınması için gerekli düzenlemenin yapılmasını bekliyoruz. Devletin Kırmızı et üreticilerine mutlaka teşvik vermesi gerekir. Eskiden olduğu gibi kilo başına destek verilmelidir" diye konuştu.
Bafra'da 40 bin büyükbaş hayvan, 34 bin küçükbaş hayvanın olduğunu açıklayan Erdal Doğan, şunları söyledi: "Bafra Belediye Başkanımız Şükrü Neiş'in gayretli çalışması sonucu ilçemizin hak ettiği modern bir mezbahaya kavuşacağız. Bu gayretli çalışmasından dolayı birlik olarak Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yeni yapılan mezbahanın verimli işletilmesi, üretici ve tüketicilere yararlı olması için mezbaha ve hayvan pazarı işletmeciliğinin Bafra Kırmızı Et Üreticileri birliğine verilmesini talep ediyoruz."
  • BafraHaber Yorum
  • Kırmızı Et Üreticileri Devletten Teşvik Bekliyor Bafra Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan: "Devlet, Hayvancılığın Gelişmesi İçin Kırmızı Et Üreticisine Teşvik Vermeli" "Bafra Belediyesi Mezbahası'na Talibiz" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0