SİYASET

Abdurrahman Çamaş: En Kötü Demokrasi En İyi İhtilalden İyidir

 
 161
Abdurrahman Çamaş: En KötüDemokrasi En İyi İhtilalden İyidir - MHP Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, "Darbeye Karşı Demokrasinin Yanında Olduk
Bafra Haber

 |  - MHP Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, "Darbeye Karşı Demokrasinin Yanında Olduk

 

MHP Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş darbe girişimine karşı yaptığı açıklamada darbe girişimine karşı durduk. Parti ilçe başkanlığımızda yöneticilerimiz ve partililerimizle birlikte olduk. Darbeye karşı ilk onurlu duruşu Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Başbakanı arayarak ve yaptığı açıklama ile göstermiştir." dedi.

MHP Bafra ilçe başkanı Abdurrahman Çamaş yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Öncelikle bu hain girişimde hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Millet iradesine karşı yapılan bu girişimi şiddetle kınıyoruz. Milletimizin iradesi her şeyin üstündedir.  MHP olarak her zaman milletimizin iradesi ve demokrasinin yanında yer aldık. Bundan sonra da almaya devam edeceğiz

Türkiye yakın tarihinde defalarca askeri darbe girişim ve tecrübesini yaşamıştır. Türk milleti her seferinde darbelerin yıkım ve acı sonuçlarına muhatap kalmıştır. Herkes bilmelidir ki, demokrasiden taviz istikbal ve istiklalden kopuş demektir. Milliyetçi Hareket Partisi her türlü demokrasi dışı arayışa tavırlı ve karşıdır. Türkiye`nin pek çok sorun ve sıkıntısı olduğu tartışmasızdır. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün çok ciddi tehdit ve taciz altında bulunduğu da ortadadır. Ancak her sorununun çözüm yolu demokrasidir. Türkiye`nin iç savaş ve kaos ortamına savrulması halinde Türk milletinin ödeyeceği bedel vahim ölçüde yüksek ve pahalı olacaktır. Bu itibarla geleceğimizi karartacak, milli birlik ve bütünlüğümüzü sabote edecek her türlü müdahaleye milletçe mesafeli durmamız şarttır ve tarihi bir sorumluluktur. Bizler bu sorumluluk içinde olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Gazi meclisimiz bombalayacak kadar alçalan, insanlarımızın üzerine ve devlet kuruluşlarımıza kurşun ve bombalar yağdıracak kadar vahşi bir ortam yaşadık. Büyük milletimiz tankların üzerine çıkarak bu girişime izin vermemiştir.

78 milyon vatandaşımız bir ve beraber olarak demokrasinin yanında yer almıştır.

Gazi meclisimiz bombalar altında demokrasimizin yanında yer almıştır,

Partilerimiz sivil toplum kuruluşlarımız, kahraman polislerimiz, Türk Silah kuvvetlerinin büyük bir kısmı demokrasinin yanında yer almıştır.

Cumhurbaşkanı, Başbakan Hükümet, başta genel başkanımız olmak üzere partilerimiz ve genel başkanları demokrasinin yanında yer almıştır,

Yer basınımız ve ülke basınımız demokrasinin yanında yer almıştır.

MHP olarak kişilerin değil sonuna kadar milletimizin ve demokrasinin yanında yer alacağız.

MHP olarak kardeşliğin, huzurun, hukukun, birlik ve beraberliğin yanındayız.

Bu hain ve alçakça girişim Silahlı Kuvvetler içerisindeki bir çetenin ve yapımım yaptığı iştir. Silahlı Kuvvetlerin tamamını bu işle suçlamak doğru olmaz düşüncesini taşımaktayız. Silahlı kuvvetlerimiz ve polislerimiz ülkemizin gözbebekleridir.

Tüm bunlarla birlikte Bu darbe girişimini planlayan içinde olan ve uygulamaya kalkan kim varsa hepsinin adalet önüne çıkarılmasını ve hak ettikleri cezaları almalarını istiyoruz.

Rahmetli Başbuğumuz yaşadığı tecrübelerle tarihi bir açıklama ile " EN KÖTÜ DEMOKRASİ EN İYİ İHTİLALDEN İYİDİR" diyerek demokrasinin önemini onlarca yıl evvel ifade etmiştir. Demokrasi millet iradesinin bir tecellisidir. Milletimiz iradesini yine kendi isteği ile değiştirir. Bu iradeye hiçbir gücün baskısını asla kabul etmiyoruz. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Abdurrahman Çamaş: En Kötü Demokrasi En İyi İhtilalden İyidir içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0