GÜNDEM

Aden Yapı Çalışanlarına İş Güvenliği Semineri

 
 1720
Aden Yapı Çalışanlarına İş Güvenliği Semineri - Çankaya Ortak Sağlık Güvenlik Birimi, ADEN Yapı çalışanlarına iş güvenliği semineri verdi.
Bafra Haber

 |  - Çankaya Ortak Sağlık Güvenlik Birimi, ADEN Yapı çalışanlarına iş güvenliği semineri verdi.

Seminere Çankaya Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Samsun Şubesinden A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Selim Demirci, C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Fevzi Çarkçı, ADEN Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Türküsev katıldı.

Toplantıdan konu başlıkları şöyle:

En Kötü Sicile Sahip Ülkelerdeniz

Türkiye, iş kazalarında en kötü sicile sahip ülkelerin başında geliyor. Ölümlü iş kazalarında inşaat, maden ve metal sektörü başı çekiyor. İstatistiklere göre 2013`te 1.235 işçi iş kazalarında hayatlarını kaybetti. Bu yıl ilk 9 aylık dönemde iş kazalarında hayatını kaybeden işçi sayısı ise 1.414 e ulaştı. İnşaat sektöründe ise yüksekte yapılan çalışmalardan kaynaklanan iş kazaları önemli bir yer tutmakta.

İş Güvenliği Tedbirini Almak ve Uygulamak Zorundadır

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası işveren ve çalışanların görev, yetki ve sorumluluklarını belirlemiştir. İş kazalarının önlenmesi, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturulması için hepimize bazı görevler düşmektedir. Bunun dört ayağı olduğunu düşünüyorum.  Bakanlığın, yasa yapıcı olarak gerekli yasal düzenlemeleri yapmak ve uygulamaları çok iyi denetlemesi gereklidir. İşveren yasaların kendisine yüklediği sorumluluklar çerçevesinde her türlü iş güvenliği tedbirini almak ve uygulamak zorundadır. İSG profesyonelleri olarak bizler saha uygulamaları, risk analizi, acil durum eylem planı, iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri dahil görev yetki ve sorumluluklarımız kapsamında üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Çalışanlar da bu kurallara uymak, yasaların gerektirdiği şekilde işverene yardımcı olmak durumundadır.

Hepimiz üzerimize düşeni ve yasaların gereklerini tam olarak yerine getirdiğimiz takdirde bu konuda mesafe alacağımıza inanıyorum.

Aden Yapı,  iş sağlığı ve güvenliği konusunda toplu koruma önlemlerine önem vermekle birlikte iskele sistemini tamamen yenileyerek güvenli iskele sistemine geçmiştir. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Aden Yapı Çalışanlarına İş Güvenliği Semineri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0