SİYASET

Ahmet Akça: Gençlerle 2023'e Yürüyoruz

 
 535
Ahmet Akça: Gençlerle 2023'e Yürüyoruz - Samsun'un Bafra İlçesinde partisinin İlçe Gençlik Kollarıyla bir araya gelen Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Ahmet Akça, "Yeni Türkiye'nin mirasçıları gençlerimizdir." dedi.
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Bafra İlçesinde partisinin İlçe Gençlik Kollarıyla bir araya gelen Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Ahmet Akça, "Yeni Türkiye'nin mirasçıları gençlerimizdir." dedi.

Ak Parti Bafra Gençlik Kolları Başkanı Adnan Günal ve yönetimiyle bir araya gelerek sohbet eşliğinde fikir alışverişinde bulunan Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Akça yaptığı açıklamada, "Türkiye'de genç bir nüfusa sahibiz. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizle birlikte omuz omuza yeni Türkiye için mücadele edeceğiz. Yeni Türkiye'nin inşasında da gençlerimizin fikirleri, görüşleri, talepleri alınarak istişareler yapılıyor. 2023 hedefine siz gençlerle birlikte yürüyoruz. Ak Parti her zaman gençliğe büyük önem vermiştir hatta ve hatta seçilme yaşını 25'e indirerek  gençlerin milletvekili olmalarının yolunu açmıştır. Siyasette gençlerimizin söz sahibi olması için ne gerekiyorsa partimiz tarafından yapıldı. Türkiye genelinde Milletvekilli aday adaylığı sürecindeyiz, bu süreçte yaşı 25 ila 30 arasında değişen genç Milletvekili aday adayları da mevcut bu durum siyasette AK Parti`nin gençlere verdiği önemin göstergesidir." dedi.

GENÇLİĞE HİZMET EDİYORUZ

Sözlerine devam eden Akça, "Yeni Türkiye'nin mirasçıları, geleceğin kılavuzları gençlerimizin en iyi şekilde eğitim alabilmeleri için İlköğretimde, ortaöğretimde dersliklerin sayısı arttı, Türkiye'de Üniversite olmayan il kalmadı ve her geçen gün Türkiye'nin geleceğinin teminatı olan gençler için projeler hazırlanıp hayat geçiriliyor. İktidarımız süresince Gençlik ve Spor Bakanlığımız  bünyesinde 2002'de bin 574 olan spor tesis, bin 330 daha artırıldı, lisanslı sporcu sayısı 278 binden 5,5 milyona, antrenör sayısı 18 binden 176 bine, spor kulübü sayısı 6 binden 13 bine çıkarıldı. Yurt kapasiteleri 182 binden 393 bine yükseltildi ve önümüzde ki günlerde bu sayı katlanarak artacak. Lisans bursu 45 liradan 300 liraya, yüksek lisans bursu 300 liradan 600 liraya, doktora bursu 450 liradan 900 liraya çıkarıldı. Gençliğe hizmet yolunda çok büyük gayretler içerisinde atılan bu adımlar, sizlerin gelecekte daha huzurlu, müreffeh olmasının da önünü açacaktır. Bizim geçmişte sahip olamadığımız, gençliğimizde göremediğimiz imkânlara siz bugün sahipsiniz. İnşallah vekaletinizi alarak çıktığımız bu yolda, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizle birlikte kuracağımız yeni Türkiye'yi gençlerimize miras bırakacağız." diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ahmet Akça: Gençlerle 2023'e Yürüyoruz içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0