SİYASET

Ahmet Yeni Zihni Şahin'i Feriştah İle Vurdu

 
 4171
Ahmet Yeni Zihni Şahin'i Feriştah İle Vurdu - Bafra Haber Özel - AK Parti Samsun milletvekili Ahmet Yeni, AK Parti ilçe binasında düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında gündeme dair konularda önemli açıklamalarda bulundu.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber Özel - AK Parti Samsun milletvekili Ahmet Yeni, AK Parti ilçe binasında düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında gündeme dair konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, geçtiğimiz hafta Bafra AK Parti`de milletvekili Ahmet Yeni tarafından göstere göstere eleştirilmişti. Şahin`in cecap vermemesi basında suspus oldu yorumlarına sebep olmuştu. Bunun üzerine Zihni Şahin, Samsun Kenthaber`e yaptığı açıklamada, "feriştahı gelse susmam"  diyerek tepki göstermişti.
Milletvekili Ahmet Yeni bugün bu tartışmayı sürdürerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Önce feriştahın tanımını yapan Ahmet Yeni, sonra kendisinin feriştahının kim olduğunu açıkladı.
İşte o açıklama:

BAZI ŞEYLER HAVADA UÇUYOR. FERİŞTAH ŞEREF HAYSİYET

"Ancak, tabi o konulara pek girmek istemiyorum. Basında heyecanla onu bekliyor. Nedir o? Geçen hafta geldim bazı konuları burada konuştuk ve bazı şeyler havada uçuşuyor.
Feriştah, şeref, haysiyet. Bir düello falan filan. Arkadaşlar, biz Adalet ve Kalkınma Partisiyiz. Bazı konuları kapalı oturumlarda konuşuruz, bazılarını açık konuşuruz. Bizim hiçbir zaman gizli kapalı işimiz olmadı. Hep Bafralı kardeşlerimizle, çoğunu da basın huzurunda konuşarak yolumuza devam ettik. Ben açıkça söylüyorum, yapamadığımız işler varsa getirin, koyun siz onları takip edin ama arada bazı lüzumsuz şeyler de oluyor.

Şimdi benim feriştahım kim? Hepiniz onu bekliyorsunuz. Ahmet Yeni` nin feriştahı. Feriştah ne demek bilen var mı? Türk Dil Kurumu lügatın da en iyi en üstün demek. Lügat manası bu.

FERİŞTAHIM RECEP TAYYİP ERDOĞAN
Benim feriştahım Recep Tayyip Erdoğan` dır arkadaşlar. Benim feriştahım Recep Tayyip Erdoğan. 1975 yılında tanıştım, Recep Tayyip Erdoğan Beyoğlu gençlik kolları başkanı o günkü partisinde. Ahmet Yeni  kardeşiniz de Fatih ilçe yönetim kurulu üyesi. Yaş on dokuz. Nasıl oldu, o yaşta nasıl girdik bende hatırlamıyorum ama ben Fatih ilçe yönetim kurulu üyesi oldum. O günkü Fatih ilçe yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımdan dört tanesi vefat etti geriye kalanın tamamı ya milletvekili oldu ya belediye başkanı, hiç istinasız. Allah rahmet eylesin o kardeşlerime dört tanesi vefat etti.

Biz insanların gözüne bakarak konuşuyoruz. Şeffaf bir şekilde konuşuyoruz, yerine getiriyoruz. Öyle ulu orta herkesi konuşturmam.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN İSTEĞİ İLE GÖNDERİLDİM
Ben Recep Tayip Erdoğan`ın isteği ile bu bölgeye gönderildim. Adalet ve Kalkınma Partisi kurulurken ben kurucular arasındaydım. Ancak Bankalar Kanunu buna müsaade etmediği için fiili olarak olmadım. Ben İstanbul`dan adaydım. Bütün arkadaşlarım bilirler. Ben buralara ilk defa gelmiyorum. 99 yılında ben Fazilet Partisi`nin milletvekili adayıydım. Yine 91 yılında da  Bursa`dan milletvekili adayı oldum o koalisyon döneminde.

Başbakanımız dedi ki: sen Samsun`da, hatta Bafra.
Niye?  99`da ben Başbakanımızı buraya getirdim. O günkü arkadaşlarımız çok iyi bilirler, Cezaevine götüreceğiz,  Samsun`a getirdim, Cemal Yılmaz Demir`i desteklemek üzere. Oradan da dediler ki, Bafra`daki başkanı da destelemek üzere ne olur Bafra`ya da getir. Getirdim.

O gün İstanbul`dan yarım otobüs yaptırmıştım. Başbakanımıza (Cumhurbakanı`mıza) içerde konuşma imkanı var. Kabloyu uzattık, benim otobüsümle oradan konuşma yaptı. Yasaklıydı. Döndük cezaevine götürdük. Ben ondan sonra seçim çalışmalarına girdim.
Ben bu topraklara ilk defa gelmedim. Ve 3 dönemdir de, (hani o feriştah denilen benim liderim) 3 dönemdir de beni Bafra`ya gönderiyor, halkıma, teşkilatıma gönderiyor.
Cenabı Hak`ka şükürler olsun. Öyle bir lider. Dünya lideri. Bütün Dünya Cumhurbakanımız`la alakalı kanaatlerini söylüyor.
Onun bir arkadaşı olarak onun tavsiyesiyle ben Bafra`ya gelmişim.

İfadelere bak!  Her biriniz okudunuz. Bunlara çok girmek istemiyorum. Ama ümmetin şerefi, lideri olan bir isim beni buraya gönderiyor.
Arkadaşlar teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. Teşkilatım başlangıçta tabiki kendi içinden, kendi köyünden aday çıkarmak ister.  Ama bende buralı idim. Başbakanımız buraya beni gönderince heyetim beni bağrına bastı. 3 dönemdir de bağrına basıyor. Milletim beni bağırına basıyor. Çok teşekkür ediyorum.
Bir şekilde anketler yapılıyor, çalışmalar yapılıyor. Son dönemde ben aday bile olmak istemedim ama sonuç itibariyle Genel Başkanımız gönderdikten sonra ben gidemem mi diyeceğim, yok.

Hiçbir zaman ne Recep Tayyip Erdoğan`a, dünya liderine, ne teşkilatıma, ne partime ihanet etmedim. Hiçbir zaman. Önüme kimi koydularsa. Biz bütün belediye başkanlarını istiyor muyuz? Yoo. Her biri için ayrı kanaatler olabiliyor. Ama  aday açıklandığı gün, milletvekili açıklandığı gün  bütün teşkilatlarımız onun arkasında topyekun duruyor ve sonuç alıyoruz.

Şimdi değerli arkadaşlar, birçok ilçe kongrelerinde de konuştum. Şimdi hedefimiz, bunlar geride kaldı tabi. Ben o düellolara falan devam etmem ancak herkes de ne konuştuğuna, ben dahil,  ağzımızdan çıkanı kulağımızın duyması lazım.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ahmet Yeni Zihni Şahin'i Feriştah İle Vurdu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0