GÜNDEM

Ahmet Yeni'den Bafra Haber'e 10 Bin Liralık Manevi Tazminat Davası

 
 169
Ahmet Yeni'den Bafra Haber'e 10Bin Liralık Manevi Tazminat Davası - AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Bafra Haber`e 10 Bin liralık manevi tazminat davası açtı.
Bafra Haber

 |  - AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Bafra Haber`e 10 Bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Son bir ay içerisinde Bafra Haber`e açılan davalar dur durak bilmiyor. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`in iki adet Bin 500 liralık manevi tazminat davasının ardından Samsun Milletvekili Ahmet Yeni de dava açtı.

AK Parti milletvekili Ahmet Yeni, Bafra Haber yazarı İsmail Karahan`a "Adaletin bu mu vekil"  başlıklı yazısından dolayı 10 Bin liralık manevi tazminat davası açarken Bafra Haber Editörüne de yayınladığından dolayı dava açtı.

Davaya konu yazı, İsmail Karahan tarafından 3 ay önce Bafra Devlet Hastanesi`nin eski başhekimi Davut Çepni`nin görevden alınması üzerine kaleme alınmıştı.

Bilindiği üzere Bafra`nın başarılı bürokratlarından Dr. Davut Çepni görevden alınmış ve Bafra`da büyük tepkiler meydana gelmiş, sorumlu olarak da Ahmet Yeni gösterilmişti.

Ahmet Yeni, vekili eski AK Parti Samsun İl Başkanı Avukat Adem Güney aracılığı ile doğru olmayan isnatlar ve hakaret suçlaması ile kişilik haklarına saldırı davası açtı.

Davacı vekili Av. Adem Güney dava konusu yazı ile müvekkilinin kişilik haklarına saldırıldığını iddia etti.

Dava dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"Yazar bu yazısıyla müvekkilimin kişilik haklarına saldırmıştır. Yazı bütünü ile okunduğu zaman müvekkile; usulsüz iş ve işlem yapan, çıkarcı, ilkesiz, yakınlarını kollayan, merhametsiz, büyük küçük tanımayan, haysiyetsiz, onursuz kişi demek istemiştir." 

"Müvekkil Bafralıdır. Ve bu bölgenin milletvekilidir. Bu yazı Bafralılar üzerindeki müvekkilin itibarını sarsmaya yöneliktir. Bafralıların müvekkile karşı nefret ve tepki duymasını sağlamak için yazılmıştır." 

"Yazı asılsız ve mesnetsizdir. Aşağılayıcı, tahkir edici, karalayıcı, rencide edici ve onur kırıcıdır. Müvekkilimin saygınlığına gölge düşürmek için yazılmıştır." 

"Müvekkil hakkında gerçek olmayan kanılar uyandırılarak kasten değişik yorumlara ve fantezilere yol açabilecek biçimde kelime oyunları ile suçlama ve iftiralarda bulunulmuştur." 

Ahmet Yeni`nin davayı 3 ay önce değil de Belediye Başkanı Zihni Şahin`in açtığı davaların üzerine açması dikkatlerden kaçmadı.

İsmail Karahan'ın yazısı 
http://www.bafrahaber.com/yazaryazi/adaletin-bu-mu-vekil-36004.html

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ahmet Yeni'den Bafra Haber'e 10 Bin Liralık Manevi Tazminat Davası içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0