SAMSUN

Ak Parti'li Göksel: "Terme, Selden Etkilenmeyecek Hale Gelecek"

 
 752
Ak Parti'li Göksel: "Terme,Selden Etkilenmeyecek Hale Gelecek" - AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Terme'de yaşanan sel felaketinin ardından, bölgedeki dere ıslah çalışmaları ve projeler hakkında bilgi verdi
Bafra Haber

 |  - AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Terme'de yaşanan sel felaketinin ardından, bölgedeki dere ıslah çalışmaları ve projeler hakkında bilgi verdi

Göksel, "DSİ tarafından tamamlanan, hazırlık safhasında olan ve inşaat aşamasında olan ıslah tesisleri var. Terme, selden zarar görmeyecek hale getirilecek" dedi.

1 Ağustos 2015 tarihinde Terme'de etkili olan sağanak yağışın ardından Evci ve Sakarlı Mahallelerinde sel felaketi yaşanmış ardından AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Samsun Valisi İbrahim Şahin ile birlikte incelemelerde bulunmuştu. Felaketin ardından sel felaketinde ev ve işyerleri zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderildiğini söyleyen Göksel, Terme ve Salıpazarı'nda yapılan dere ıslah çalışmaları hakkında bilgi verdi. Göksel, "DSİ, derelerin ıslahı projeleriyle, Terme'nin selden zarar görmemesi için çalışmalarına devam ediyor" diye konuştu.

"TERME İÇİN ÇOK ÇALIŞILIYOR"

Sel felaketinin ardından AK Parti ve hükümet aleyhinde yazılar yazıldığını söyleyen AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "Ağustos 2015 tarihinde Terme İlçemizde yaşanan sel felaketinin ardından, Terme'de hasar tespit çalışmaları hızlı bir şekilde başlatılmıştır. Bu çalışmalar neticesinde Terme'nin Evci ve Sakarlı Mahallelerinde vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanmıştır. Ancak bazı gazetelerde, AK Parti ve hükümetimiz aleyhine yazılan yazıların ardından Terme'de yapılan ıslah çalışmalarını kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Terme ilçesinde; DSİ tarafından hazırlanan, hazırlık safhasında olan, inşaat aşamasında olan ve tamamlanan tesislerimiz vardır. Bu çalışmalar hakkında araştırma yapılarak hakkımızda yazılar yazılsaydı; bu konuda ne kadar çok çalışıldığını ve Terme'yi selden zarar görmeyecek hale getirmek için projelerin ve çalışmaların yürütüldüğü görülebilirdi" şeklinde konuştu.

PROJELER VAR

Göksel, DSİ'nin tamamladığı, yapımı devam eden ve proje aşamasında olan çalışmaları hakkında bilgi vererek şunları söyledi: "Terme ilçemizde, Samsun Salıpazarı Barajı Proje Hazırlaması kapsamında, taşkın koruma amaçlı yürütülen projenin ÇED Raporu 11.02.2015 tarihinde onaylanmıştır. Bu çalışma proje safhasındadır. Ayrıca Terme'de Evci Deresi ıslahı, Terme Kocaman grubu (Miliç Irmağı ve kolları) Leylekli Deresi ıslahı, Terme Kozluk Körkıyan Deresi ıslahı 2. kısım, Terme Köybucağı Mahallesi arazisi ile ilçe merkezi içmesuyu keson kuyularının Terme Çayı taşkınlarından korunması, Terme Sakarlı Deresi ıslahı ve Sakarlı Deresi ikmali 2. kısım tesisleri tamamlanmıştır. Bu tesislerin yanı sıra, Salıpazarı ilçe merkezi Terme Çayı ve Yeşildere ıslahı ile Terme Kocaman Grubu (Miliç Irmağı ve kolları havzası) ıslahı devam eden dere ıslahı tesislerimizdir. Samsun-Terme Terme Çayı ve yan kollarının taşkın modellemesi yapılarak, taşkın ötelenmesi ve taşkın ve rüsubat zararlarından korunması master planı hazırlanması, planlanan dere ıslah tesisleri ile sel kapanları ile taşkınlardan koruma sağlanacaktır."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ak Parti'li Göksel: "Terme, Selden Etkilenmeyecek Hale Gelecek" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0