GÜNDEM

Solgun: "Vergi İndirimi Yapılırsa Sigara Kaçakçılığı Önlenir" Türkiye Tütün Üretim Ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun: "Vergi İndirildiği Zaman Kaçakçılık Önlenir. Bir Sigara Paketindeki 20 Sigaradan 16'sı Vergiye Gidiyor"

 
 125
Solgun: "Vergi İndirimi Yapılırsa Sigara Kaçakçılığı Önlenir" Türkiye Tütün Üretim Ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği GenelBaşkanı Şeyhmus Solgun: "Vergi İndirildiği Zaman Kaçakçılık Önlenir. Bir Sigara Paketindeki 20 Sigaradan 16'sı Vergiye Gidiyor" - Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, "Vergi indirildiği zaman kaçakçılık önlenir" dedi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, "Vergi indirildiği zaman kaçakçılık önlenir" dedi.

Samsun’un Bafra ilçesinde Ziraat Odası’nı ziyaret eden Genel Başkan Şeyhmus Solgun, tütünle ilgili açıklamalarda bulundu. Solgun, "Dünyada oryantal tütün olan, dünya lideri olan Türk tütünü ne yazık ki bu günleri yaşattılar. Sigara sektöründe 193 ülkenin arasından 7’inci ülke olarak yer alan Türkiye’yi ithalatçı yaptılar. Kalite bizde, tütün bizde. Bugün bir tane sigara fabrikamız kalmadı. Bu yıl ülkemize 90 bin ton tütün ithal edildi. 528 milyon dolar para bu ülkeden gitti. Bunları biz hak ediyor muyuz? Bu ülkenin üreticileri alın teri sahipleri ihaleci değil, müteahhit değil, yolsuzluk değil, cambazlık değil kendi helal kazanç sahibi olan insanların emeğine nasıl sahip çıkılmadı da bu hale getirildiler. Bunlar önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelecek. İki gün önce 3 tane bakanımızla görüştük, genel müdürlerimizle görüştük, daire başkanlarımızla görüştük" diye konuştu.

"Bakan Faruk Çelik’ten müjdeli haber aldık"
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’ten çok müjdeler aldıklarını belirten Solgun,
"Öncelikle tütün alkol düzenlememe piyasasının kapatılmasından sonra Tarım Bakanlığımızın bünyesinde daire başkanlığımızın veya genel müdürlüğün oluşması birinci adımdır. Bunun yanında tütünün tarım havzasına alınması tüm tütün üreticisi için ikinci önemli adımdır. Bunun yanında Sayın Tarım Bakanımızdan ülkemizdeki tüm tarım ürünlerine verilen desteklerin tütüne de verilmesi talebinde bulunduk. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu birçok makine ekipmanına destek vermektedir. Tütüne de bu desteklerin verilmesi talebinde bulunduk. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfekçi ile gümrükle ilgili firmalara ne yapabiliriz, daha fazla ülkemizin tütününü kullanabilmek için neler yapabiliriz bu konuda çok ciddi bir toplantı gerçekleştirdik. Maliye Bakanımız ile toplantı yaptık. Bugün zenginin içtiği sigara olduğu puronun vergisi yüzde 40’sa, fakir insanımızın içtiği sarmalık tütünün vergisi yüzde 80’ise bunda bir yanlışlık var. Bu yanlışlığın düzeltileceğini umuyoruz. Sarmalık kıyılmış tütünün de yüzde 40’lara geleceğini umuyoruz" şeklinde konuştu.

"Bakanımızdan müjdeli haberi bekliyoruz"
İthalatı azaltacağız, daha fazla ihracat yapacağız" diyen Sorgun, "Vergi indirildiği zaman kaçakçılık önlenir. Türkiye vergiden ciddi para kazanır, vergi indirilmezse olmaz. Bir sigara paketinde 20 tane sigara var. 16 tanesi vergiye gidiyor 4 tanesi kalıyor. Başkan bu 4 tanesini üreticiye mi vereyim, masrafa mı vereyim, maliyete mi vereyim. Biz bunun iki mislisini kazanmamız için vergi indirilmelidir. Daha fazla devletimiz kazanacak, çiftçimiz kazanacak, tütün işini yapan sektörümüz kazanacak. Türkiye'nin en kaliteli tütünü Bafra’da Karadeniz’de yetişiyor Amerika’dan tütün bu fabrikaya geliyor. Bu çiftçimiz bunu hak etmiyor. Vergide indirim yapılırsa dağ taşımız tütün olacağının müjdesini verebilirim. Ama vergide bir indirim olmazsa fazla değişen bir şeyin değişeceğinin inancında değilim" dedi.
  • BafraHaber Yorum
  • Solgun: "Vergi İndirimi Yapılırsa Sigara Kaçakçılığı Önlenir" Türkiye Tütün Üretim Ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun: "Vergi İndirildiği Zaman Kaçakçılık Önlenir. Bir Sigara Paketindeki 20 Sigaradan 16'sı Vergiye Gidiyor" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0