GÜNDEM

Kırsal Köyler Dernek Çatısı Altında Bir Araya Geldi

 
 91
Kırsal Köyler Dernek ÇatısıAltında Bir Araya Geldi - Samsun'un Bafra ilçesinde 10 kırsal köy bir araya gelerek, 'Bafra Kırsal Orman Köyleri Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni kurdu. Hacınabi Mahallesi Fehiye Sokak'ta kurulan dernek, düzenlenen yemekli toplantıyla  tanıtıldı. Dernek binasında gerçekleştirilen tanıtım yemeğinde konuşan Bafra Kırsal Orman Köyleri Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağlı, 2008 yılındaki hedeflerini anlattı. Dağlı, "Tarımsal faaliyetleri bilinçli bir şekilde sürdürmek ve çevre halkını büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta hedefe ulaşması için derneği kurduk. Kültürel bilinçli tarım yapmayı hedefliyoruz. Bölgemizde okullara araç-gereç konusunda yardım etmeyi de tüzük noktamıza yerleştirdik. Bölgemizde bulunan okullarımıza da her tür yardımı yapacağız. Çalışmalarımızla yörenin örf, adet ve geleneğini hedefe ulaştıracağız" dedi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun'un Bafra ilçesinde 10 kırsal köy bir araya gelerek, 'Bafra Kırsal Orman Köyleri Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni kurdu. Hacınabi Mahallesi Fehiye Sokak'ta kurulan dernek, düzenlenen yemekli toplantıyla tanıtıldı. Dernek binasında gerçekleştirilen tanıtım yemeğinde konuşan Bafra Kırsal Orman Köyleri Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağlı, 2008 yılındaki hedeflerini anlattı. Dağlı, "Tarımsal faaliyetleri bilinçli bir şekilde sürdürmek ve çevre halkını büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta hedefe ulaşması için derneği kurduk. Kültürel bilinçli tarım yapmayı hedefliyoruz. Bölgemizde okullara araç-gereç konusunda yardım etmeyi de tüzük noktamıza yerleştirdik. Bölgemizde bulunan okullarımıza da her tür yardımı yapacağız. Çalışmalarımızla yörenin örf, adet ve geleneğini hedefe ulaştıracağız" dedi.

Yeni kurulan derneğin Bafra ilçesine bağlı Akalan, Şahinkaya, Elalan, Gökalan, Sarpun, Karakütük, Yenialan, Meşeli, Türkmenler ve Başaran köylerini kapsadığı belirtildi. Yemeğe Doğanca Belde Belediye Başkanı İsmail Mutlu ve İl Genel Meclis Üyesi Recep Kaplan da katıldı.
  • BafraHaber Yorum
  • Kırsal Köyler Dernek Çatısı Altında Bir Araya Geldi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0