SİYASET

Alp Altınörs: Türkiye`de Barışı Kimse Bozamayacak

 
 308
Alp Altınörs: Türkiye`de Barışı Kimse Bozamayacak - Yalçın Köse- Bafra Haber / HDP Samsun Milletvekili 1. sıra adayı, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, "Türkiye`de barışı kimse bozamayacak." dedi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / HDP Samsun Milletvekili 1. sıra adayı, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, "Türkiye`de barışı kimse bozamayacak." dedi.

Halkların Demokratik Partisi Samsun Milletvekili Adayları Bafra`nın Dededağı mahallesinde miting yaptı.

HDP Samsun Milletvekili 1. sıra adayı olan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, Milletvekili adayları İlhan Cüre, Sait Kocaman,, Emine Çepni, HDP Samsun İl Eş başkanı Cevdet Bakın ve HDP Samsun İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kaya`nın katılımlarıyla gerçekleşen miting mahalle sakinlerinin yoğun katılımıyla karşılandı.

HDP seninle gurur duyuyor, Dededağı seninle gurur duyuyor sloganlarıyla karşılanan Alp Altınörs konuşmasında şunları söyledi.

HDP sizin kendi partinizdir. HDP Dededağı`na gelen diğer partiler gibi değil HDP halkın partisidir. HDP sizin kendi partinizdir. Kendinize oy vereceksiniz kendinize, bu güne kadar diğer partiler vaatlerle geldiler, yalan söylediler. Verdikleri sözleri tutmadılar. Bu kez diyoruz ki Dededağı kendisine oy verecek, halkımız kendisine oy verecek. Bizleri asimile edenlerden, dilimizi çalanlardan, kültürümüzü çalanlardan hesap sormak için oylar HDP` ye.

Biz parti olarak seçimlere girdik, artık pusulada gönül rahatlığıyla oyunuzu basacağınız bir parti var. Bu güne kadar yalanla sizlerden oy isteyenler Dededağı`na hiç bir şey vermediler. Sizlere cezaevinin kokusunu verdiler. Devlette, kamuda hiç bir memuriyet istihdam vermediler. Dededağı`na gelip yalan söyleyip gittiler. Ama artık HDP var. HDP demek emekçinin, yoksulun hakkı demektir. Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş`ın, Figen Yüksekdağ`ın selamını getirdik. HDP barajı aşıp meclise girdiğinde Türkiye`de barış artık kalıcı hale gelecek. Türkiye`de barışı kimse bozamayacak. O yüzden sizlerin vereceği her bir oy önemli, eğer Dededağı`ndan tek bir oy dahi düzen partilerine, sistem partilerine hele de iktidar partisine giderse bu size soygun olarak yolsuzluk olarak, sömürü olarak, savaş olarak geri dönecek.  Sakın ha sakın sonradan elimiz kırılsın dememek için HDP dışında hiç bir partiye oy vermeyin. Dededağı`ndan bütün oylar HDP` ye çıkmalı.

Türkiye`de 2 yıldır bir süreç devam ediyor. Bir müzakere süreci var, barış süreci var. Bu süreçte evlatlarımız ölmüyor, kan akmıyor. Sizlerde bu süreci destekliyorsunuz ama bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan olmak ve barışı bozmak istiyor. Bizde diyoruz ki seni başkan yaptırmayacağız.

Erdoğan diyor ki, Kürt sorunu yoktur. Oy verirken bunu asla unutmayın, Kürt sorunu yoktur diyen bir adama asla oy vermeyin. Oylarınızı HDP` ye verin. Eğer HDP yüzde10`u aşar meclise girerse barış gelecek barış. Burada sizler hayvancılıkla, tarımla hayata tutunmaya çalışıyorsunuz, geçinmeye çalışıyorsunuz. Bu günkü iktidar tarıma hayvancılığa savaş açmış. Eğer başkan olursa vallahi size tarımda yaptırmaz. Bu adamı başkan yaptırmamak lazım. Hayvanların küpesinden bile sizlere verilen cezaların hesabını soracağız. Kendisi sarayda günde 40 bin lira elektriğe para harcıyor, sizler 1 ay 2 ay ödemeyin elektriğinizi kesiyor. Biz sarayın elektriğini kapatıp halkın elektriğini açacağız. Biz sizlerle gurur duyuyoruz ama sakın ha sakın yanılıp şaşırıp bu iktidar partisine bir oy dahi vermeyin. Bunlar yalancı bunlar hırsız, bunlar soyguncu.

Bizim önümüzde bir engel var, bun engel yüzde 10 seçim barajı. Bu barajı aşarsak Dededağı, Samsun, Türkiye rahat bir nefes alacak. Bu barajı aşmamız için tek bir oy dahi çok önemli belki sizin oyunuzla barajı geçeceğiz, belki sizin oyunuzla barajın altında kalacağız. Eş Başkanımız Demirtaş`ın dediği gibi, barajın 1 oyluk ömrü var. Hepiniz 1 oy verirseniz bu küpe cezasının hepsinin biz mecliste karşısında duracağız.

Altınörs`ün konuşmasının ardından HDP Samsun Milletvekili adayları ve partililere mahalle sakinleri tarafından ikramlarda bulunuldu. Yapılan sohbet ve fikir alış verişinin ardından HDP heyeti karşılandığı gibi sloganlar eşliğinde miting alanından ayrıldı.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Alp Altınörs: Türkiye`de Barışı Kimse Bozamayacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0