EDİTÖR

Alparslan Türkeş Parkı Meşru İşletilecek

 
 260
Alparslan Türkeş Parkı Meşru İşletilecek - Samsun`un Bafra ilçesinde, Bafra Belediyesine ait olan Alparslan Türkeş Parkı`nın kafeterya bölümü nihayet açıldı.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesinde, Bafra Belediyesine ait olan Alparslan Türkeş Parkı`nın kafeterya bölümü nihayet açıldı.

Bafra Belediyesi tarafında İller Bankası kredisi ile Kentsel Tasarım Projesi kapsamında 2013 yılının son aylarında yapımına başlanan Alparslan Türkeş Parkı yapıldıktan yaklaşık 2 yıl sonra sessiz sedasız açılabildi.

Alparslan Türkeş Parkının açılması da yapımı da yılan hikayesine dönmüş, kamuoyunda çeşitli söylentilere sebep olmuştu.

Önce ihale aşamasını anlatmakla başlayalım.
Parkın 1. ihalesine 1 inşaat firması girebildi. Girebildi diyorum çünkü bir firma daha girmek istemişti ancak dosyasını çeşitli dalavereler ile teslim edememiş ve ihaleye girememişti.

İhale 1 milyon 955 bin liraya açıldı. Tek başına ihaleye giren Yağmurcan isimli firma ihaleyi kırımsız 1 milyon 955 bin liraya kazandı.

İhaleyi alan şirketin, bir meclis üyesi ile akrabalığı, ihaleye tek şirketin girmesi ve fiyatta hiç indirim yapılmaması üzerine kamuoyunda ve basında çeşitli söylentiler çıktı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, yukarıdaki gerekçelerle ihaleyi iptal etti.

İhale 1 milyon 954 bin liraya 2. kez açıldı.
İkinci ihaleye tam 7 firma girdi.
1. ihaleye tek başına giren ve hiç kırım yapmadan 1 milyon 955 bin lira teklif eden Yağmurcan şirketi, ikinci ihalede 1 milyon 255 bin lira teklif etti ve ihaleyi kazandı.
1. ihaleye göre 700 bin lira daha aşağıdan teklifte bulunan Yağmurcan İnşaat şirketi ihaleyi Cezzar İnşaat şirketine alt yüklenici olarak devretti.

Cezzar İnşaat şirketi park yapımını bitirdi ancak park bir türlü işletmeye açılamadı. Kamuoyunda Başkana anahtarlar teslim edilmedi gibi söylentiler dahi çıktı. Hatta parkın tuvaleti Belediye idaresinin takdiri dışında bir şahıs tarafından işletildi.
Parktaki kafeterya ve restoran bölümlerinin açılamamasının arkasındaki en büyük sebep olarak bu  şirketin parkı işletmek isteği öne sürüldü.

Şirket, parkın işletmesinin ihaleye açılabilmesi amacı ile basındaki bir kaç avanesine "Park ne zaman ihaleye açılacak" tarzında haberler yayımlattı.
MHP`li Meclis üyesi Hakan Aytünür de zaman zaman bu konuyu Meclis gündemine getirdi.

Şirketin parkı işletmesine razı olmayan Başkan Şahin uzun bir süre parkı açmadı ve çareyi kendi işletmekte buldu.
Kendisine ait işletmeleri verimli bir şekilde kullanamayan veya karlı bir şekilde ihaleye çıkaramayan Bafra Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğünü kurdu. Başkan Şahin, bu müdürlüğün başına da polis memurluğundan belediyeye geçen bir kişiyi müdür olarak atadı.

Başkan Şahin, şirket görünümlü yasa dışı iş ve işlemler yapan oluşumlara karşı daima mesafeli oldu ve dik duruş gösterdi. Park da bu düşünce ile işletilmesi amacıyla ihaleye çıkarılmadı.

Park içindeki iki yapıdan biri olan kafeterya bölümü şu anda açıldı ancak 2. yapı yani restoran amaçlı yapılan bina açılmadı.
Restoran amaçlı planlanan yapının ne amaçla kullanılacağını bir sonra ki yazımda gündeme getireceğim.

Ali İhsan Başaloğlu

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Alparslan Türkeş Parkı Meşru İşletilecek içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0