GÜNDEM

Arıcılar Belgelendi

 
 93
Arıcılar Belgelendi - Yalçın Köse- Bafra Haber / Halk Eğitim Merkezinin Düzenlemiş Olduğu Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılıp Başarı Gösteren 23 Kursiyere Belgeleri Verildi.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Halk Eğitim Merkezinin Düzenlemiş Olduğu Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılıp Başarı Gösteren 23 Kursiyere Belgeleri Verildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamdi Yıldız`ın hoş geldiniz konuşması ile başlayan törende kursiyerlere 80 saatlik kurs veren Hüseyin İspirli yaptığı konuşmada, ''Bugün burada halk eğitim müdürlüğünün ve akşam sanat okulunun düzenlemiş olduğu ve öğretmenliğini de benim yapmış olduğum 80 saatlik arı yetiştiriciliği kursuna katılarak başarılı olan 23 kursiyerimizin belgelerini takdim etmek üzere toplanmış bulunmaktayız.

Değerli misafirler arı deyince hepimizin aklına bal gelir. Arılar birbirinden değerli bizlere sağlamakta olsa da arıların insanoğluna en büyük faydası polinasyondur. Yani bitkilerin döllenmesidir. Arılar polinasyonu sağlayarak hem kendi nesillerini hem bitkileri hem de tüm canlıların yanında biz insanların yaşamasını sağlarlar. Dünyanın en zeki insanı olarak görülen Einstain'ın da söylediği gibi '' Arılar yok olursa insanlar en fazla 4 yıl yaşar. '' sözü de bununla ilgili çok doğru bir tespittir. '' dedi.

İspirli konuşmasının ardından konuklara arıları tanıtan kısa bir slayt gösterisi yaptı.

Slayt gösterisi sonrası konuşma yapan Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise şunları söyledi;

İlk defa bir belge törenine katılıyorum ama sözümüzü balla açıyoruz. İnşallah tatlı konuşacağız ve daha nice tatlı kurslar açacağız. Ben öncelikle katıldığınız için sizlere çok teşekkür etmek istiyorum. Usta öğreticimiz anlattı fakat bende söylemeden geçemeyeceğim. Bi defa bal en değerli besin kaynağımızdır. Arı çalışkanlığın ve üretkenliğin bir sembolüdür. Umarım hepiniz yeterli düzeyde eğitim aldınız. Halk eğitimin böyle üretime dönük kurslarını daha çok önemsiyoruz ve destekliyoruz. Hayatımızda her gün bir kaşık bal yemeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. Çünkü balın her hastalığa iyi geldiği söyleniyor. Bafra`ya yeni geldiğim için henüz arıcılığın durumu Bafra`da nedir? Bilemiyorum. Ama sizleri gerekirse tekrar kurslara gönderip kovanlandırmak lazım. Umarım arıcılık ile ilgili yeterli deneyimi kazandınız ama eksiklik hissederseniz İlçe tarım müdürlüğünde bu işlerden anlayan arkadaşlarımız var. O nedenle Halk Eğitimin üretime dönük kurslarını daha çok önemsiyoruz, daha çok destekliyoruz. Bafra ilçemiz tarımsal potansiyeli oldukça yüksek bir ilçedir. Devletimizde gerekli desteklemeleri, hibeleri yapıyor. Siz bize proje getirin, sizi kovansız bırakmayalım.

Tören kursiyerlerin Kaymakam Halis Arslan ile çektirdiği toplu resim sonrası kaymaklı bal ikramı ile son buldu.

Belge törenine, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ve kursiyerler katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Arıcılar Belgelendi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0