GÜNDEM

Artık Bafra`ya Özgü Hediyelik Eşyalarımız Var

 
 2480
Artık Bafra`ya Özgü Hediyelik Eşyalarımız Var - Yalçın Köse - Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde uzun yıllar hediyelik eşya dükkanı işleten Tevfik Günday, bir ilki gerçekleştirerek, Bafra`ya özgü hediyelik eşyalar imal ettirerek satışa sundu.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse - Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde uzun yıllar hediyelik eşya dükkanı işleten Tevfik Günday, bir ilki gerçekleştirerek, Bafra`ya özgü hediyelik eşyalar imal ettirerek satışa sundu.

Yıllardır hayal etttiği Bafra`ya özgü hediyelik eşya yapma düşüncesi, Bafra Kalkınma Ofisi Koordinatörü Eyüp Elmas`ın "Bafra için ne yapıyorsunuz, Çin malı hediyelik eşya satıyorsunuz" sözü ile hayat buldu.

Günday Ev Tasarım  Merkezi İşletmecisi  Tevfik Günday, Bafra Kalkınma Ofisi Turizm toplantılarından aldığı ilham ve güç ile toplam 115 bin liralık yatırım yaparak, Bafra`nın ilk, Bafra`ya özgü hediyelik eşya satıcısı oldu. 

Bafra dışında yaşayan Bafralıların, Bafra`ya ait hatıra ve hediyelik eşya taleplerini değerlendiren  Günday Ev Tasarım  Merkezi İşetmecisi  Tevfik Günday, "Kar amacı ile değil Bafra`ya hizmet amacı ile bu yatırımı yaptım." dedi.

Ahşap ev yapımı Bafra Kültürel Saat, Bafra Resimleri ile bezenmiş cam saatler, Ahşap tepsi üzerine kültürel değerler işlenmiş tepsiler, Bafra tütününden sabun ve kolanya, memleket hasreti ile kapıyı kilitleyeceğiniz anahtarlıklar, Ledli tablo, Cam masa isimliği, kalemliği, saati, 6 kişilik çay takımı  ve çay altlığı, Bafra görüntüleri ile resmedilmiş ahşap yuvarlak saatler, 3 çeşit anahtarlık, buzdolabı magnetleri, kristal isimlikler ve Bafra resimli plaketlerden oluşan hediyelik eşyalar mağazada alıcılarını bekliyor.

Bafra`ya ait onlarca çeşit hediyelik eşya imal ettirip satışa sunan Günday, Bafra`nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak bu girişim hakkında şunları söyledi: 

GURBETÇİLERİN TALEPLERİ
Bizim Bafra ile ilgili hediyelik eşyaları yaptırmamızın ana nedeni yurt dışından gelen gurbetçi müşterilerimizin haklı talepleridir. Bafra`ya ziyarete gelen gurbetçi hemşehrilerimiz dönerken hediyelik  veya hatıra amacı ile ürün almak istiyorlardı ama hiçbir şey alamıyorlardı.

 

BAFRA`NIN HEDİYELİŞ EŞYASI YOK
Bafra ile ilgili hiçbir hediyelik ürün yok. Bugün hepimiz, Sümela Manastırına gitmişizdir. Sümela Manastırının neredeyse yatak örtüsünü çıkartacaklar. Her şeyini yapmışlar. Trabzonlu adam Almanya`da uyumak için yattığı zaman yatak örtüsünün Sümela Manastırı baskılı olduğunu düşünsenize, memleketinin üzerine yatıyormuş gibi hissedecek kendisini. Bu tarz düşünceler ile yola çıktık. Bafra`nın ön plana çıkarabileceğimiz ne değerleri var bunları araştırdım.


BAFRA`NIN DEĞERLERİ
7 kemerli köprümüz var. Aslına bakarsanız bizim tarihi kültürel değerlerimizin tamamı Kızılırmak Deltası üzerinde. Kapıkaya`da Kral Mezarları var. Barajımız başlı başına kültürel bir değeri olan yer. Türkiye`de benzeri çok az olan belki de hiç olmayan kuş cennetimiz var.  Kuş Cennetimiz`de gözetleme kulelemiz var. Oraya 3 tane leylek koyup kuş cenneti diyemeyiz ama oranın simgesi haline gelmiş gözetleme kulemiz var.

KIZILIRMAK DELTASI

Tarihi anlamda çok öne çıkan ve hala kullanımda olan Fenerimiz var. Kısacası Bafra`ya ait Kızılırmak Deltası üzerinde bulunan bütün değerleri işledik.  Almanya`da bulunan gurbetçimiz bu bardaklarla çay içtiği zaman Bafra`nın bütün simgelerini görecek. Bütün bu simgeler Kızılırmak Deltası üzerinde bulunduğu içinde üzerilerine Kızılırmak Deltası yazdık. 

 

HEDİYELİKÇİSİNİZ ÇİN MALI SATIYORSUNUZ
Ben Bafra ile ilgili hediyelik eşya imal etmeyi yıllardır düşünüyordum. Bafra Kalkınma Projeleri kapsamında düzenlenen Turizm toplantısında, koordinatör Eyüp Elmas`ın "hediyelikçisiniz, Bafra`ya ne yapıyorsunuz, hep Çin mallarını getirip millete satıyorsunuz." sözü ağrıma gitti. Doğru demişti. Baframızın hediyelik eşya olarak hiçbir ürünü yoktu. En basitinden Bodrum`a gidiyor Bereket Tanrısını alıyorsun.

 

Bu projelerimin asıl fikir Babası Suat Lekesiz beydir.  Bir de hala hocam dediğim Belediye Başkanımız Zihni Şahin`den destek istedim. Akıllara maddi anlamda gelmesin. Kendisinden bu ürünler için 2 tane billboard istedim kendileri de destek oldular.


115 BİN LİRALIK YATIRIM
Benim amacım burada maddi olarak bir kazanç elde etmek değil. Zaten maddi olarak kazanç elde etmek isteyen adam bu kadar büyük yatırımı belli olmayan bir işe gömmez.  Bu görmüş olduğunuz kısıtlı ürünlerin alt yapısına 35 bin lira ödedim. Bardakların şablonlarını hazırlamaya kalıplarını çıkartmaya filan. 80 bin lira da bu ürünlerin imalatına verdim. 115  bin liralık bir yatırım yaptım. 


Ben istiyorum ki bu anahtarlığı ben 2 lira 25 kuruşa üretmişim, sen bu anahtarlığı 2 lira 25 kuruşa al hiç önemli değil. Ama 10 bin tane üretmişim. Benden 3 bin 4 bin tanesini alın ki nakit dönsün elimde çünkü ben bunun parasını ödüyorum. Ben burada 3 liraya satıyorum bu kar değildir. Hediyelik eşyada yüzde 20 ile çalışılmaz. yüzde 20 zaten iskonto yapıyoruz. 2 lira 25 kuruşa imal ettiğim anahtarı kargosu ile birlikte 2 lira 50 kuruşa mal ediyorum 3 liraya satıyorum. 28 liraya ürettirdiğim masa saatlerini, ahşap duvar saatlerini 35 liraya satıyorum.

 

Yani burada maddiyatı güderek değil Bafra`ya hizmet olsun diye yaptım.  İlk olarak turizm ile yola çıktık. Ondan sonra da arkadaş ben bu işe madem kalktım bu işin altından alnımın akıyla çıkacağım dedim.Bu şekilde de yola çıktım. Ben yaptığım işten memnunum.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Artık Bafra`ya Özgü Hediyelik Eşyalarımız Var içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0