SAMSUN

Atalay: "Bik'te Çifte Standart Olmaz"

 
 439
Atalay: "Bik'te Çifte Standart Olmaz" - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, BİK'in kestiği cezalarda asla çifte standart uygulamadıklarını söyledi
Bafra Haber

 |  - Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, BİK'in kestiği cezalarda asla çifte standart uygulamadıklarını söyledi

Samsun basınına övgüler yağdıran BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Samsun basınının her gün daha iyiye gittiğini gözlemliyoruz. 5 yıl öncesiyle arasında çok fark olduğunu görüyoruz. Büyük hamleler yapan ve elimizde diğer illere de örnek olarak gösterdiğimiz gazeteleriniz var. Özel haberler belki gazetecilik için belki fazla değil, ama o yolda çaba harcandığını görüyorum" dedi.

Samsun'un basını ile birlikte büyüdüğünü ifade eden Atalay, "Burada sporun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Sporda güzel tesisler kazanılıyor. Bunun dışında da otel ve benzeri alışveriş merkezi olarak önemli yatırımlar var. Bu açıdan Samsunla birlikte büyüyen bir Samsun basını var. Burada şube açmakla mahcup olmadığımızı görüyoruz. Şube müdürümüz ile birlikte çalıştığınızı görüyoruz. İnşallah bu sizleri çok daha iyi yerlere taşıyacaktır. Samsun'un geleceğinin inşa edilmesinde çok daha aktif bir rol katacaktır. Bunu gazetelerinizde yerelin ötesinde ulusala yansıyan ve ulusalı da, siyaseti de, bürokrasiyi de etkileyen yayınlarınızın çok daha etkili olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"BİK'TE ÇİFTE STANDART OLMAZ"

Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hayati Kaynar'ın "Küçük bir 'o' harfinden dolayı ben ceza yedim. BİK birçok şeyini değiştirirken, ceza anlayışını hiç değiştirmemiş. Adeta bir sansür uyguluyor. Şuanda sizinle mahkemeliğiz de ve şaşılacak şeyler yaşıyorum" şeklindeki sorusuna cevap veren Genel Müdür Atalay, kendilerine gelen şikayetleri değerlendirdiklerini ve asla taraf olmadıklarını söyledi.

Atalay, "Bir şikayet geldiği zaman hangi gazete olursa olsun yönetim kurulumuz çok ciddi bir çalışma hazırlıyorlar. Tarafsızlar gurubundan gelen hukukçu ve gazetecilerimizin seçtiği üyelerimiz ile birlikte karar veriliyor ve uygulanıyor. Bu konuda asla taraf yoktur. Bizim önümüze gelen ne olursa olsun, en sağdan en sola muadili olaylarda aynı konularda aynı kararlar veriliyor. Çifte standart asla olmaz. Hiçbir şekilde de olmaması gerekir. Dava açabilirsiniz, hakkınızı sonuna kadar arayın. Yargıdaki bütün haklarınızı kullanabilirsiniz, bunda hiçbir sakınca yoktur. Bizim bir vazifemiz var ve onu yapmaya çalışıyoruz. BİK'e kanunların verdiği görevler var. Evrensel hukuk kurallarında bir değişiklik olacaksa biz ona uymak zorundayız. Dünyadaki en ileri ülkeler, basın özgürlüğünün en iyi olduğu ülkeler ne kadar özgürse biz o kadar özgürlüğü savunuyoruz" şeklinde konuştu.

Belgeli yapılan haberlere ceza verilmediğini belirten Atalay, "BİK'in verdiği kararlarda kesinlikle belge olduktan sonra bir haber doğruysa orada yapacak bir şey yoktur. Şikayetçi kim olursa olsun, o gazete lehine karar verilir. Ama belge varda doğru bir haberi sunarken hakaret varsa, tahkir varsa, kişilik haklarına saldırı varsa ve benzeri bir takım yanlışlar varsa o zaman doğru bir haber yüzünden değil, öbür taraftan şikayet ediliyorsanız ceza yiyebilirsiniz. Ama haberiniz doğru, belgeli, herhangi bir kişiyi rencide etmeyecek bir dil kullanıyorsanız, yalan yoksa iftira yoksa sizin ceza almanız söz konusu değildir. Buna özellikle BİK dikkat etmesi lazım, bizde dikkat ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Şube Müdürlüğü'ndeki toplantıya BİK Samsun Şube Başkanı Mustafa Bayraktar, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, yerel basın mensuplarının genel yayın yönetmenleri ve köşe yazarları katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Atalay: "Bik'te Çifte Standart Olmaz" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0