SAMSUN

Atanamayan Öğretmenler Eylem Yaptı

 
 1280
Atanamayan Öğretmenler Eylem Yaptı - Samsun ve çevre illerde ikamet eden atanamayan branş öğretmenleri, bir araya gelerek eylem yaptılar
Bafra Haber

 |  - Samsun ve çevre illerde ikamet eden atanamayan branş öğretmenleri, bir araya gelerek eylem yaptılar

Samsun, Ordu, Tokat, Amasya ve Çorum illerinde ikamet eden ve yıllardır atamaları yapılmayan öğretmenler, Samsun Cumhuriyet Meydanı`nda buluşup burada eylem yaparak, seslerini duyurmak istediler. Ataması yapılmayan öğretmenler adına basın açıklamasında bulunan ve 3 yıldır atama bekleyen Türkçe öğretmeni Erhan Dönmez, "Bu 40 bin atama ve adaletsizliğe branş öğretmenlerinin dur deyişidir. Bu bir yoklamadır. Bu yoklama memleketin her köşesinde ataması yapılmayan öğretmenlerimizin gözyaşıdır, çığlığıdır. Bu çığlığa kulak verin. Çünkü bu çığlık memlekete sevdalı, bu memleketin geleceğini inşa etmek için canla başla çalışan, kaderine küstürülmüş ataması yapılmayan öğretmenlerin feryadıdır" dedi.

Öğretmenler yerlere attıkları okudukları kitapları daha sonra da okumaları için milletvekillerine göndereceklerini söylediler. 13 yıldır atanamayan Almanca öğretmeni Fatma Baştuğ, yetkililere seslenerek, artık branş öğretmenlerini gözardı etmemelerini istedi. Ellerinde dövizler, pankart açıp slogan atan öğretmenler daha sonra 19 Mayıs Bulvarı ve Çiftlik Caddesi üzerinde yürüyerek eylemlerini sona erdirdiler.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Atanamayan Öğretmenler Eylem Yaptı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0