ULUSAL

Ay Çekirdeği Günlük Selenyum İhtiyacımızı Karşılıyor

 
 128
Ay Çekirdeği GünlükSelenyum İhtiyacımızı Karşılıyor - Kuru yemişlerin besin ve sağlık açısından çok faydası olduğu belirtildi. Örneğin bademin cildimizi yumuşattığı, Antep fıstığının demir ihtiyacını karşıladığı, ay çekirdeğinin ise içeriğindeki E vitamini ve selenyum sayesinde birçok fayda sağladığı ifade edildi.
Bafra Haber

 |  - Kuru yemişlerin besin ve sağlık açısından çok faydası olduğu belirtildi. Örneğin bademin cildimizi yumuşattığı, Antep fıstığının demir ihtiyacını karşıladığı, ay çekirdeğinin ise içeriğindeki E vitamini ve selenyum sayesinde birçok fayda sağladığı ifade edildi.

Beslenme uzmanları, yetişkinlerin günde 15 mg E vitamini almasını öneriyor. Diğer taraftan, selenyum ise düşük miktarlarda almamız gereken ancak sistemimiz için temel nitelikte olan bir mineral olarak biliniyor. Selenyum, E vitamini ile birlikte antioksidan etki göstererek serbest radikallerin zararlı etkilerini durdurarak beyaz kan hücresi (lökosit) üretimini artırıyor. Beslenme uzmanları, yetişkinlerin günde 50 mikrogram selenyum almasını öneriyor. 100 gramında 79 mikrogram selenyum içeren ay çekirdeği günlük selenyum ihtiyacımızı karşılamaya yetiyor. Ay çekirdeği içi, iyi bir E vitamini kaynağıdır. National Sunflower Assocation`a göre, 30 gram ay çekirdeği içi, önerilen günlük E vitamini alım miktarının yüzde 76`sını karşılıyor. Bu vitamin, hücreleri serbest radikallerin verdiği zarara karşı koruyan bir antioksidan. Maryland Medical Center Üniversitesi`ne göre (UMMC), daha fazla E vitamini tüketen bireylerin kalp hastalığına yakalanma riski tüketmeyenlere göre daha düşük. UMMC, bu vitaminin, diğer vitaminlerle birlikte çalışarak gözlerin sağlıklı görünmesini ve maküla (sarı nokta) bozulmasına karşı koruma sağladığını belirtiyor. Ay çekirdeği, magnezyum ve folatlar gibi kalp ve damar hastalıklarıyla ilişkili besinler açısından da zengin bir kaynak olarak görülüyor. 
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ay Çekirdeği Günlük Selenyum İhtiyacımızı Karşılıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0