SİYASET

Aydın Akkurt Herkesi Topa Tuttu

 
 3465
Aydın Akkurt Herkesi Topa Tuttu - AK Parti Bafra ilçe kongresinde aday olan ve Tuncay Yurduseven karşısında seçimi kaybeden Aydın Akkurt, Samsun Milletvekili Ahmet Yeni`nin Bafra ilçe binasındaki açıklamaları üzerine yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Bafra Haber

 |  - AK Parti Bafra ilçe kongresinde aday olan ve Tuncay Yurduseven karşısında seçimi kaybeden Aydın Akkurt, Samsun Milletvekili Ahmet Yeni`nin Bafra ilçe binasındaki açıklamaları üzerine yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Aydın Akkurt`un Ahmet Yeni`yi, Fuat Köktaş`ı ve Tuncay Yurduseven`i topa tuttuğu basın açıklaması şu şekilde:

AK Parti Bafra ilçe kongresinde aday olan ve Tuncay Yurduseven karşısında seçimi kaybeden Aydın Akkurt, Samsun Milletvekili Ahmet Yeni`nin Bafra ilçe binasındaki açıklamaları üzerine yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Aydın Akkurt`un Ahmet Yeni`yi, Fuat Köktaş`ı ve Tuncay Yurduseven`i topa tuttuğu basın açıklaması şu şekilde:

Sayın Basın mensupları Değerli hemşerilerim; Bildiğiniz üzere Yaklaşık bir hafta önce şahsımın da Aday olduğu Ak Parti Bafra 5.İlçe Kongresi Yapıldı ve neticesini de hepiniz biliyorsunuz ama bazı açıklamalar ve değerlendirmeler, beni bu Basın açıklamasını yapmaya mecbur etti. Öncelikle hepinizi saygılarımla selamlıyorum.

Evet, ben seçimi kaybettim.
Ama Ben Tuncay Yurduseven`e kaybetmedim.
Ben Bana şahsi kini olan Ahmet Yeni`ye kaybettim.
Ben Milletvekili olabilmek için her şeyini ortaya koyan Fuat Köktaş`a kaybettim.

Ama asla minnet etmedim. Asla eğilmedim. Asla yalvarmadım. Hep dik durdum ömrüm boyunca da dik durmaya devam edeceğim. Asla koltuk sevdam olmadı ve olmayacak.

Ben Partimi o kadar çok sevdim ki gün geldi kendimi feda ettim. Ama tartışılan bir Meclis üyesi bıraktırmadım ve şimdide o duruşumu devam ettirmeye çalıştım. Çünkü mikrop artık İlçe yönetimini tamamen sardı. Fazla süreceğini zannetmiyorum.

Çünkü 3 ay sonra bir Fuat Köktaş olmayacak arkalarında, 6 Ay sonrada Ahmet Yeni diye bir Milletvekili de olmayacak arkalarında ve birisi görecek bütün olanları. Artık Kamuoyundan gizlenemeyecek buna kalpten inanıyorum. Gırtlağa kadar çamura batmış bir yönetim kurulunun arkasında artık kimse duramayacak diye düşünüyorum.

Bir Delege seçimi yapıldı. Evlere şenlik. Bizim listemiz İl Başkanı tarafından kabul edilmedi. Biz bütün bu haksızlıklara rağmen kavga gürültü olmasın Partimiz zarar görmesin diye listelerimizi geri çektik. İl Başkanı bizlere genel merkezin kriterlerinden bahsetti. Liste ortak olacak dedi İlçe Başkanı ve Yönetimi kesinlikle akrabasını delege yapamayacak dedi ve biz de kendisine inanmak zorunda kaldık.

Bize her hangi bir liste gösterilmedi. Seçim yapıldı. Oylar zarfların içinde hazır. Üyelere sandığa atılması yönünde yönlendirmeler yapıldı. Sahte oylar kullanıldı. Sahte imzalar atıldı. Oy kabini kurulmadı ve bütün bunlara İl Teşkilat Başkanı seyirci oldu.

Kendisine serzenişte bulunduğumuzda "ne gerek var tek liste" diye geçiştirdi. Seçimden sonra kimlerin delege olduğunu, 1 gün sonra öğrendik. Aman Allah`ım kimler delege yapılmış? Eşler, Kayınvalideler, Kayınpederler, Kayınbiraderler, Enişteler, Yengeler, Yeğenler, İşe sokulanlar, üzerine yönetim Kurulunun tamamı.

Zaten doğal delege koyduğunuz zaman seçimin sonucu başlamadan belli olmuştu. Ama arkadaşlarımla karar vermiştik. "Sonuna kadar gideceğiz" diye Şükürler olsun dediğimizi yaptık. Onurumuzla kaybettik. Ama kazandıkta 126 tane onurlu gerçek Ak Partili delege arkadaşımızı kazandık. Kendilerini yürekten kutluyorum. 70-80 tane beraber hareket ettiğimiz yürekli ve Yiğit Kardeşlerimizi kazandık.

Konuşmalarında hep edebiyat yapan bir İl Başkanı düşünün ve nasıl İl Başkanı olduğunu bir Gözden geçirin gülersiniz ağlanacak haline.

Şimdi ortalığı kasıp kavuruyor bizim Genel Merkezin kararından sonra nasıl aday olduğumuzdan bahsediyor. "senden öğrendim Fuat Köktaş" demezler mi adama.

Şimdi köprüyü geçmiş sırf kendisine Milletvekili olabilmesi yolunda yoldaş olabilecek Kadroları hazırlamanın derdine düşmüş.

Önceki seçimde temayyül yoklamasında 1500 oy aldın diğer adayları ikiye katladın. Teşkilatları Paraya boğdun ama maalesef Aday olamadın. Çünkü Genel Merkez seni yeterli bulmadı. Bizlere her fırsatta Genel Merkezin birlik ve beraberlik çalışmalarından bahseden Sayın İl Başkanı 5 tane Meclis üyesi arkadaşımız Yemek davetimize icabet etti diye; İl Delege listesinden çıkarılmalarını hangi birlik beraberlik anlayışıyla bağlaştıracaksınız.

Bir de Kongreden sonra diyorsunuz ki "Tuncay Kardeşimizin yükü 2 kat arttı yarından tezi yok rakip arkadaşları partiye davet edecek" Bu cezalandırmayı yapan anlayışın mensuplarımı yapacak bu daveti. Yoksa Şehrin göbeğinde büyük bir zafer kazanmış gibi Havai Fişek atan Silah atan zihniyet mi yapacak bu daveti? Daha aday olmadan teşkilatları biri birinden ötekileştiren bir İl Başkanı acaba Millet Vekili olursa neler yapmaz sizlerin takdirlerine bırakıyorum.

Sayın Ahmet Yeni`ye gelince; Basına beyanat vermiş. Belediye Başkanına ve bana kırgınmış. Genel merkez adayı belirlemişte! Biz niye Aday çıkmışız ya da çıkarılmışız?

Sayın yeni size soruyorum daha iki yıl önce İl Başkanlığı seçimini hatırlıyor musun? Hani Genel Merkez Adayımız Osman Çetinkaya demişti. Ama siz dağ tepe dolaşarak dostunuz Fuat Köktaş`a oy istiyordunuz. O zaman bu Teşkilatçılık anlayışınız neredeydi? Siz Milletin hafızası ile alay mı ediyorsunuz? 7 yıldır benim için size söylenen bir yalanın arkasına sığınmış bana kin kusuyorsunuz. Hatta Kutsal topraklarda Hac vazifesini yaparken bile bana olan kininiz geçmiyor. "O seçilse bile onu o makama oturtmayacağım" diye telefonlar ediyorsunuz.

Kendisini aracılığınızla ikaz ediyorum; o herkesi arayıp söylediğin iftiradan ibarettir ve gerçek değildir. Sadece ikimizin arasını açıp oradan nasıl menfaatlenebilirimin hesabını yapan bir yalancının iftirasıdır. Ve sizi bizleri yüzleştirmeye daha önce ettiğim gibi açık açık davet ediyorum.

Bunu neden yapmıyorsunuz? Yoksa işinize öylemi geliyor? Ama unutmayın bu kin kustuğunuz kardeşiniz iki dönem Millet Vekilliği Adaylığınızda sizin için en çok çalışan ve maddi manevi yanınızda olan kişiydi.

Bu adi iftirayı açıklığa kavuşturmadığınız sürece sizde çok hakkım olduğuna inanan biri olarak Haklarımı asla helal etmiyorum.

Bu gün o menfaatleri için yanınızda görünenler ve arkanızdan sizinle alay edenler. Size bütün Parti kapıları kapandığı zaman yanınızda ben hep varken onların hiç biri yoktu unutmayın. Beni yakından tanıyanlar çok iyi bilirler ben asla yalan konuşmam.

Kişinin yüzüne söyleyemeyeceğim sözü asla arkasından konuşmam. Hayatta yandaşlığı ve yalakalığı sevmem. (sevseydim zaten sizin yanınızda şu anda o partiye yakışmayan insanlar değil ben olurdum)

Ama kusura bakmayın benimde yapım bu! Seversiniz, sevmezsiniz o da sizin takdiriniz. Ama asla şu sözü unutmayın "Mahkemeler Kadıya Mülk Değildir" sizinde görev süreniz dolmak üzere, bana karşı yapmış olduğunuz bütün bu haksızlıkları Allaha havale ediyorum. İnşallah pişmanlık duyarsınız ve basın huzurunda helalleşiriz ve Ahrete kalmaz bu hesap temennisiyle...

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Aydın Akkurt Herkesi Topa Tuttu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0