SAMSUN

Aydın Tso'dan Samsun Tso'ya Ziyaret

 
 94
Aydın Tso'dan Samsun Tso'ya Ziyaret - Zeytinyağı Pazar Payının Artırılması Projesi kapsamında Samsun'a gelen Aydın Ticaret Borsası heyeti, Samsun TSO'yu ziyaret etti
Bafra Haber

 |  - Zeytinyağı Pazar Payının Artırılması Projesi kapsamında Samsun'a gelen Aydın Ticaret Borsası heyeti, Samsun TSO'yu ziyaret etti

Aydın Ticaret Borsası'nın, Zeytinyağının Pazar Payının Artırılması Projesi" kapsamında, 20 ilde gerçekleştireceği tanıtım ve tadım faaliyeti için Samsun'a gelen heyet, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu tarafından karşılanan heyette yer alan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, proje hakkında bilgi verdi.

Aydın İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Çarşamba ilçe Kaymakamı Caner Yıldız, Samsun Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven'in de bulunduğu ziyarette konuşan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, ''Öncelikle Kurtuluş Mücadelesinin başladığı Samsun'da bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Samsun gerçekten çok güzel bir kent. Biz bugün Zeytinyağının Pazar Payının Artırılması Projesi kapsamında buradayız. İstanbul Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Laboratuvarları A.Ş. Ege İhracatçı Birlikleri ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı (UZZK) ortaklığında Borsamız tarafından başvurusu yapılan, KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenmeye uygun görülen "Zeytinyağının Pazar Payının Arttırılması Projesi" kapsamında 20 ilde geçekleştireceğimiz etkinliğimizin ikincisini Samsun'da yaptık. Samsun halkına etkinliğimize gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum. Projedeki amacımız, kişi başına düşen zeytinyağı tüketiminin arttırılması ve saf zeytinyağının tüketici ile karşı karşıya getirilmesi. Etkinliklerimizde, tüketicilere tadım uzmanlarımız tarafından, kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verilerek, sağlıklı ve bilinçli bir tüketici kitlesi oluşmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz'' dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ''Çok derin, çok köklü bir kültüre sahip olan ülkemizin, her bölgesinde kendine has yetiştirilen değerli ve kaliteli ürünleri var. Bir yandan ürünlerimizin tanıtımını yaparken, diğer yandan markaya ve ticari değere dönüşmelerini sağlamalıyız. Sizleri de buna katkı sağladığınız için kutluyorum'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Samsun Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı ziyaret anısına birbirlerine hediye takdiminde bulundu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Aydın Tso'dan Samsun Tso'ya Ziyaret içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0