SAMSUN

Ayvacık, Arap Turizm Yatırımcılarının Gözdesi

 
 224
Ayvacık, Arap Turizm Yatırımcılarının Gözdesi - Doğal güzellikleri bakımından Karadeniz Bölgesi'nin en büyük turistik ilçesi 'Saklı Cennet' Ayvacık, Arap turizm yatırımcılarının gözdesi oldu
Bafra Haber

 |  - Doğal güzellikleri bakımından Karadeniz Bölgesi'nin en büyük turistik ilçesi 'Saklı Cennet' Ayvacık, Arap turizm yatırımcılarının gözdesi oldu

İlçede konaklama yatırımına başlayan Suudi Arabistanlı yatırımcılar, akşam yemeği düzenledi. Samsunum-2 gemisindeki yemeğe Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile eşi Semiha Yılmaz, Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca ile eşi Eda Kuruca, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur ile eşi Aynur Belur, Medineli iş adamı Hassan Ashoor ile ailesi ve Suudi Arabistanlı yatırımcılar katıldı.

Samsunum-2 gemisiyle Suat Uğurlu Baraj Gölü'nü gezerek ilçenin güzelliklerini yeniden keşfeden yatırımcılar, Saklı Cennet'in manzaralarına bir kez daha hayran kaldı. Ayvacık'a gerçekleştirdikleri yatırımlarla doğru bir iş yaptıklarını ifade eden Arap iş adamları, ilçenin turizm anlamında büyük bir patlama yapacağını söyledi. Konaklama problemlerinin çözümünün ardından turistik etkinlik ve faaliyetlerin yapılması gerektiğini ifade eden yatırımcılar, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'dan destek istedi.

Karadeniz'in Saklı Cenneti'ni 2 yıl önce keşfettiklerini ifade eden iş adamı Hassan Ashoor, "Bizler kalabalık aileleriz ve yeşile hayranız. Bu nedenle bu güzel ilçe, bizlerin gelip gezip konaklama yapmamız için harika bir yer. Doğa harikası bu ilçe için bir kaç proje geliştirdik. Yapacağımız yatırımlarla ilçeye büyük bir katma değer kazandıracağız" dedi.

İlçenin turizm bölgesi ilan edilmesinden bu zamana kadar Ayvacık'ın tanıtımı için gerekli girişimlerde bulunduklarını anlatan Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, "Birçok proje geliştirdik ve çalışmalarını başlattık. Bunun yanı sıra TV programları, gazeteler, tanıtım kitapçıkları ve sosyal medya aracılığı ile birçok tanıtım çalışmaları yürüttük. Hedefimiz bu güzel ilçemizi kitli kaldığı sandığından çıkartıp dünyaya saklı kalmış güzelliklerini göstermek ve yerli ve yabancı turistleri ilçemizde misafir etmekti. Çalışmalarımız, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'ın katkılarıyla meyvelerini vermeye başladı. Artık Ayvacık yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı, gezip görmek istedikleri bir turizm cenneti oldu. Arap misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan son derece memnunuz. Bunun yanı sıra her milletten turisti de ilçemizde görmek istiyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise ilçede turizm çalışmalarına devam ederek turistik potansiyelini en üst seviyeye çıkartacaklarını vurguladı. Ayvacık'ın hem Samsun hem de Karadeniz turizmi için büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, "Doğası, yeşili, gölü, eşsiz manzaralarıyla Ayvacık, turizmde Karadeniz'in en iddialı ilçesidir. Tanıtım ve yatırım anlamında bu güne kadar geri kalan Ayvacık'ı şimdi tüm yönüyle ilmek ilmek işleyerek turizme hazırlıyoruz. Alt yapı çalışmalarımız süratle devam ediyor. Bunun yanında Medineli yatırımcılar da konaklama tesisi bağlamında yatırımlarını gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar bittikten sonra planladığımız çeşitli uluslararası organizasyonlar ve faaliyetler var. İlçemizin turizm potansiyelini artırmak için de farklı bir takım yatırımlarımız olacak. 2-3 yıl içinde Ayvacık, Türkiye'nin hatta dünyanın her tarafından gezip görmeye gelinen bir ilçe olacak. Bunun için elimizden ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

Gezide yatırımcılarla hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Yılmaz, fotoğraf çekiminin ardından ilçeden ayrıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ayvacık, Arap Turizm Yatırımcılarının Gözdesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0