GÜNDEM

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesinden Çanakkale Zaferi Etkinliği

 
 118
Bafra Altınkaya AnadoluLisesinden Çanakkale Zaferi Etkinliği - Samsun`un Bafra ilçesinde, Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı Bafra Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesinde, Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı Bafra Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Bu yıl 101.si kutlanan Çanakkale Zaferi etkinliklerine Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Serkan Savaş, Belediye Başkan Vekili İsmail Kurt, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, askeri erkan, daire amirleri, Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türk Dili ve Edebiyatı Okul Öğretmeni Bayram Alver yaptı.
Alver konuşmasında, "Kahramanlık, ne yalnız bir yükseliş demektir,  ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmektir. Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk Milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadelenin adıdır. Çanakkale kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şahadeti atıldığı bir yerdir.

Bizlere böyle bir zaferi, böyle bir destanın gururunu yaşatan şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum. Şehitlerimizin ruhların şad olsun. Sözlerimi onlara verilecek en güzel hediyeyi veciz bir şekilde dile getiren milli şairimizin şu iki dizesi ile noktalamak istiyorum: "Ey Şehit oğlu şehit, isteme benden makber.   Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber..."

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinlikte, Çanakkale Savaşını anlatan tiyatro gösterisi yapıldı ve Çanakkale Zaferini anlatan şiir okundu. Öğrenciler Kültür Merkezi girişinde Seyid Onbaşı`yı ve cephede nöbet tutan askerleri canlandırdı.
Etkinlik izleyicilerden büyük alkış aldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Altınkaya Anadolu Lisesinden Çanakkale Zaferi Etkinliği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0