EĞİTİM

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesinden Öğrencilerine Atatürk Sürprizi

 
 5378
Bafra Altınkaya AnadoluLisesinden Öğrencilerine Atatürk Sürprizi - Bafra Altınkaya Anadolu Lisesinden 10 Kasım Atatürk`ü Anma Haftası münasebeti ile öğretmen ve öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk sürprizi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Altınkaya Anadolu Lisesinden 10 Kasım Atatürk`ü Anma Haftası münasebeti ile öğretmen ve öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk sürprizi.

Mustafa Kemal Atatürk`e benzerliği ile tanınan 19 Mayıs Üniversitesi Atakum Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları öğretmeni Suat Dolgun, Bafra Altınkaya Anadolu Lisesindeki Atatürk`ü anma programı sırasında Atatürk`ün Gençliğe Hitabesini okuyarak öğrenci ve öğretmenlerin karşısına çıktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende  öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından Suat Dolgun, Atatürk`ün Gençliğe Hitabesini okudu. Kimi öğrenci ve öğretmenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, kimileri duygulu anlar yaşayarak göz yaşlarını tutamadı.

 

Bafra Altınkaya Tarih Kulübü ve  Okul öğretmeni Erhan Gül tarafından davet edilen Suat Dolgun, "Ben Erhan Bey`in davetlisi olarak bu okula geldim. Şu an hafif makyaj yapıldı ama makyajsız olarak sokakta görenlerin de tepkisi oluyor. Çok benzerlik olduğunu söylüyorlar ve ilgileri eksilmiyor. Burada insanların tepkisi ilginç oldu. Ben de çok şaşırdım. Bayılan, ayılan hatta gerçek Atatürk kalkıp geldi diyen öğrenciler oldu. Gururla bu anlamlı günde geldim, çok memnunum. Davet edildiğim yerlere şeref duyarak gidiyorum. Atatürk kalbimizde yaşıyor."  dedi.

 

Şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ifade eden okul öğrencileri ise şöyle söyledi:

9-C sınıfı öğrencisi Ayşegül Yıldırım:
İlk gördüğüm zaman çok heyecanlandım ve ağladım. Güzel bir duygu aynı zamanda hüzün vericiydi. Okulumuz güzel bir etkinlik yaptı. Benim her zaman aklımda olan Atatürk`tü zaten o yüzden ağladım.

 

12-D sınıfı öğrencisi Emrullah Çoban:
Ben yabancı dil bölümünde okuyorum. Bizim gördüğümüz İngiliz ve Amerikan kültürü bizi kendi Türk benliğimizden uzaklaştırıyor. Ama bugün 10 Kasım etkinliğinde, hocamızın gelişi bize kendini gösterişi bana bir an "acaba"  hissine kapıldım. Gelmeyeceğini tabi biliyorum ama o hissi bana yaşattı. Atatürk`ü bir an karşımda hissettim, kalbim çarptı, muhteşem bir duyguydu. Bunu hazırlayan ve düzenleyen Erhan Hocamıza ve okul müdürümüze çok teşekkür ediyorum.  Bir an acaba dedim Atatürk burada mı ? Kendisi olmasa bile, ona benzeyen ve düşüncelerini benimseyen , onun gençliğe hitabesini bize karşı okuyan birinin karşısında, ona sarılmak kim istemez ki ?

 

9-A öğrencisi Dursun Şener:
Sadece Atatürk`ü anma günü olacağını sanıyordum bugün.  Bir an onu gördüm, farklı düşünceler içerisine girdim şaşırdım gözlerim dolar  gibi oldu. Sonra ona baktım, giyimi, konuşması, gençliğe hitabeyi okuması, Atatürk`ün bir Millet Meclisinde bir konuşması var biliyorsunuz, her şeyiyle ona çok benziyordu.

9-C Sınıfı Öğrencisi Beste Karagül:
Böyle özel bir günde zaten koroda yer aldım, koro da yer almak çok gurur verici bir şey. Hocamızı gördüğümde de çok duygulandım.


9-A sınıfı öğrencisi  Burcu Masat:
Ben ilk gördüğümde çok duygulandım çok şaşırdım yani ister istemez duygulandım.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Altınkaya Anadolu Lisesinden Öğrencilerine Atatürk Sürprizi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0