GÜNDEM

Bafra Anadolu Lisesi Çalışanları Temel İş Güvenliği Eğitimini Tamamladı

 
 56
Bafra Anadolu Lisesi ÇalışanlarıTemel İş Güvenliği Eğitimini Tamamladı - Bafra Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve yardımcı personelleri Temel İş Güvenliği Eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar.
Bafra Haber

 |  - Bafra Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve yardımcı personelleri Temel İş Güvenliği Eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar.

İş güvenliği uzmanları Uğur Yavuz, Nurten Gök ve İş Güvenliği hekimi Dr. Orhan Ünal'dan oluşan eğitim ekibi Bafra Anadolu Lisesi Miraç Caymaz Konferans Salonunda okul çalışanlarına İş güvenliği ile ilgili, iş kazaları, güvenli çalışma ortamı için yapılması gerekenler ve yanlış bilinenler ve uygulamalar ile iş sağlığı konularında aydınlatıcı bilgiler verdiler.

İş Güvenliği Uzmanı Nurten Gök, iş yerlerinde dikkatsizlik ve tedbirsizlik yüzünden meydana gelen iş kazalarından ve iş kaybından oluşan zararlar hakkında bilgi verdi. İş güvenliği Uzmanı Uğur Yavuz ise, 20 Haziran 2012 tarihinde kabul edilerek 30 Haziran 2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Sorumlu Uzman Hekimi Dr. Orhan Ünal da sunumuna başlamadan önce Bafra Anadolu Lisesinin ilk kurucularından olduğuna vurgu yaparak, "İlk kuruluşundan itibaren kesintisiz 15 yıl Koruma Derneği Başkanlığı görevini yürüttüm. Bu okul kurulduğunda çok büyük yokluklar ve imkansızlıklar içindeydik. Benim de iki tane çocuğum bu okulda okudu ve mezun oldu. Çok iyi eğitim aldılar. Şu anda önemli görevler yapıyorlar. Bu vesile ile O dönemlerde okul müdürü olan Sayın Bayram Eroğlu ve Müdür Yardımcısı Sayın Fikri Eroğlu, yine o günlerde fedakarca görev yapan ve halen burada çalışmakta olan idareci ve öğretmenler birlikte her güçlüğün üstesinden gelerek eğitim öğretim hizmeti sundular, kendilerine teşekkür ederim." dedi.     

Dr. Orhan Ünal sunumunda ise, elliden fazla çalışanı bulunan kurumlarda sağlık taramaları yapacaklarını,  sağlıklı bir iş ortamının oluşturulması için tüm çalışanların hastanelere veya diğer sağlık kurumlarına gitmeden "check up" tan geçeceklerini, üst düzeyde sağlık hizmet sunacaklarını belirtti.

Bafra Anadolu Lisesi çalışanları, eğitimin ardından anlatılan konularla ilgili bir sınava da tabi tutuldular. İş Güvenliği Uzmanı Uğur Yavuz, başarılı olanlara sertifika verileceğini belirterek Anadolu Lisesi yönetimi, öğretmen ve personellerine teşekkür etti.

               

               

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Anadolu Lisesi Çalışanları Temel İş Güvenliği Eğitimini Tamamladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 2
User defaultYorum Id: 80723
07 Kasım 2017
20:36
  • Yorum Id: 80723
  • 07 Kasım 2017
  • 20:36

Temel iş güvenliği mi? ne kadar sevimli duruyor değil mi?öğrenelim hemen, chekup da olalım, sağlıklı nesiller yetiştiririz ne güzel bir dünya olur böylelikle ülkemiz. siz gidin soma daki maden şirketine anlatın bu durumu, her yıl iş cinayetlerine göz yuman hükemete anlatın.

User defaultYorum Id: 80747
07 Kasım 2017
20:36
  • Yorum Id: 80747
  • 07 Kasım 2017
  • 20:36

Kardeşim yanlış yerde yorum yapmışsın, siyasi haberler az ötede.