EĞİTİM

Bafra Anadolu Lisesi Eğitime Ödül Vererek Başladı

 
 2089
Bafra Anadolu Lisesi Eğitime Ödül Vererek Başladı - Samsun'un Bafra İlçesinin göz dolduran okullarından Bafra Anadolu Lisesi yine farkını göstererek, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı'na tüm hazırlıklarını tamamlayarak eksiksiz bir şekilde girdi.
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Bafra İlçesinin göz dolduran okullarından Bafra Anadolu Lisesi yine farkını göstererek, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı'na tüm hazırlıklarını tamamlayarak eksiksiz bir şekilde girdi.

Yeni eğitim-öğretim yılına iyi bir başlangıç yapmak isteyen Bafra Anadolu Lisesi yönetimi çeşitli ödüllerle sezonu açtı.

Açılış töreni öncesinde öğretmen, öğrenci ve velilere bir hoş geldiniz konuşması yapan Okul Müdür Başyardımcısı Murat Baş; büyük başarılarla geride bırakılan eğitim öğretim yılının ardından yaz tatilinde boş durmadıklarını, daha temiz, tertipli ve donanımlı bir okul sunabilmek için gayret gösterdiklerini belirterek, herkesten okul eşyalarını ve sunulan hizmetleri daha dikkatli ve özenli kullanmalarını tavsiye etti. Yeni eğitim-öğretim yılında huzurlu ve başarılı bir sezon geçirebilmenin en önemli yolunun saygı ve sevgi içinde bir okul hayatı benimsemek olduğunu vurgulayarak, yeni eğitim öğretim yılının herkese, vatana ve millete hayırlar getirmesini diledi.

Ardından açılış törenine geçildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesinin ardından "ilk ders" okul Biyoloji öğretmeni ve program sunucusu Mehmet Eser tarafından verildi.

Mehmet Eser mesajında; Bafra Anadolu Lisesi'nin başarılarla dolu geçmişi içinde Üniversite sınavlarında Türkiye 20.liği, Türkiye 38.liği, Türkiye 42.liği gibi ilk 50 içerisinde ve çok sayıda ilk bin içerisinde başarıları bulunduğunu, üniversite başarılarının dışında diğer alanlarda da kendini ispatlayan bir okul olduklarını, geçen yıl TÜBİTAK bilim yarışmasında Bilgisayar dalında ve EBA Kadraj Fotoğraf yarışmasında Türkiye 1.likleri olan, adı ile başarıları özdeşleştiren kaliteli bir okul olduklarını söyledi. Ancak bu başarıların yeterli görülmesinin bu okula en büyük kötülük olacağını söyleyerek öğrencilerden önceki başarıları daha yukarıya taşımalarını istedi. Atatürk'ten aldıkları ilhamla bunu yapabilecek kudretin damarlarındaki asil kanda mevcut olduğunu ifade etti.

Okul Müdürü Yıldıray Baş konuşmasında; Bafra Anadolu Lisesi'nin markalaşmış bir okul haline geldiğini, bunda en büyük payın kendini adamış öğretmenler ve eğitim gönüllüsü veliler olduğunu belirterek, hayırsever ve eğitim gönüllüsü velilerimizin sayısını artarak desteklerini sürdüreceklerine inandığını belirtti.

Daha sonra okulu en yüksek puanla kazanan 1. Büşra Nur Turna, 2. Alara Coşkun ve 3. Burak Dinç adlı öğrencilere plaketleri okul müdürü Yıldıray Baş tarafından verildi.

Öğrenci velilerinden Ali Rıza Keçeli, geçen yıl TÜBİTAK Bilim Yarışmasında Bilgisayar dalında Türkiye birincisi olan Selçuk Holep, Deniz Kayar ve EBA Kadraj Fotoğraf Yarışmasında Türkiye birincisi olan Furkan Köylü'ye birer altın takarak ödüllendirdi.

Bu desteğinden dolayı Ali Rıza Keçeli'ye eğitime verdiği destekten dolayı Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Levent Emirza tarafından plaket takdim edildi.

Ödül töreninin ardından Müdür Yardımcısı Birol Kağıt tarafından öğrencilerin sınıfları okunarak ders başı yapıldı.

2014-2015 eğitim öğretim yılına eksiksiz ve ödüllerle başlayan Bafra Anadolu Lisesi çekim merkezi olmayı başararak yine farkını gösterdi.

Oktay ZERRİN-Bafra

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Anadolu Lisesi Eğitime Ödül Vererek Başladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0