GÜNDEM

Çarşamba Ovası'nda Silajlık Mısır Yüz Güldürüyor Buğdayda Umduğunu Bulamayan Üreticinin Yüzünü Silajlık Mısır Güldürdü

 
 204
Çarşamba Ovası'nda Silajlık Mısır Yüz Güldürüyor BuğdaydaUmduğunu Bulamayan Üreticinin Yüzünü Silajlık Mısır Güldürdü - Samsun'un Çarşamba Ovası'nda buğday hasadı sonrası ekilen silajlık mısırın yüz güldürdüğü belirtildi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun'un Çarşamba Ovası'nda buğday hasadı sonrası ekilen silajlık mısırın yüz güldürdüğü belirtildi.

Samsun Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci ve İlçe Tarım Müdürü Fahrettin Yüksel'in de katıldığı 'tarla günü' sonrasında, köyde buğdaydan sonra ikinci mahsul olarak ekilen silajlık mısır tarlası gezildi. Yaklaşık olarak 12 dekarda ekilen silajlık mısırın yüzünü güldürdüğünü belirten tarla sahibi Muzaffer Bilir, "Bu yıl aynı araziden 3 ton buğday hasadı gerçekleştirdik. Ancak buğdaydan çok fazla bir gelir elde edemedik. Ektiğimiz silajlık mısırdan ise yaklaşık 12 ila 20 ton arasında ürün elde etmeyi hedefliyoruz" dedi.
Silajlık mısır tarlasını ziyaret eden Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, çiftçilerin buğdaydan vazgeçemeye başladığı yönündeki söylentilerle ilgili olarak, "Çiftçilerimiz buğdaydan vazgeçemez. Çünkü bilinçli yapılan hemen her üretimde çiftçilerimiz verimli mahsul ve kar elde ederler. Mesela Çarşamba ve Bafra ovalarında bilinçli olarak ekilen buğdaylardan çok iyi verim elde eden çiftçilerimiz, gelecek yıl için hazırlıklarına başladılar bile. Böyle bir şey iç Anadolu bölgelerinde belki olabilir ama Karadeniz'de özellikle Çarşamba ve Bafra ovalarında bu mümkün değil" diye konuştu.
Silajlık mısırın hayvan yem bitkisi olduğunu hatırlatan Kirenci, "Bunlara ek olarak yonca, soya gibi daha çok bitkilerimizden hayvan yemi elde edilerek büyük bir gelir kapısı oluşturulmaktadır. Bu nedenle silajlık mısır ve diğer hayvansal yem bitkisi olacak ürünlerin ekilmesi üreticilerimizin daha fazla gelir elde etmeleri açısından büyük önem arz etmektedir" şeklinde konuştu.
  • BafraHaber Yorum
  • Çarşamba Ovası'nda Silajlık Mısır Yüz Güldürüyor Buğdayda Umduğunu Bulamayan Üreticinin Yüzünü Silajlık Mısır Güldürdü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0