BAFRA BELEDİYESİ

Bafra Belediye Başkanı Engel Tanımıyor

 
 128
Bafra Belediye Başkanı Engel Tanımıyor - Belediye Başkanı  Zihni Şahin otizm farkındalık ayında Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezini  ziyaret etti.
Bafra Haber

 |  - Belediye Başkanı Zihni Şahin otizm farkındalık ayında Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezini ziyaret etti.

Bugün, toplumumuzun farkında olması gereken bir durumla karşı karşıyayız.  "Otizm spektrum bozukluğu`` otizm spektrum bozukluğuna neyin neden olduğu bilinmemekle birlikte genetik temelli olduğuna ilişkin bulgular vardır. Çevresel faktörlerin de otizme yol açabildiğine ilişkin görüşler vardır. Hem genetik temellerin hem de çevresel faktörlerin etkileri üzerine çok sayıda araştırma yapılmaktadır.

Çocuklarda, İlişki kurma ve sürdürmede zorlanma,  göz kontağı kuramama,  duyguları ifade edememe,   etkileşim başlatma ve sürdürmede zorlanma, basmakalıp ve tekrarlayıcı motor hareketler, aynılıkta ısrar, rutine sıkı bağlılık, sınırlı ve yoğun ilgi alanı, duyusal az veya çok uyarılma gibi belirtileri olan otizm etkilediği çocuk sayısının artarak devam etmesi nedeniyle toplumun geleceği için bu konuda farkındalık geliştirmesi gerekiyor.

Belediye Başkanımız Sayın Zihni Şahin bu konuda da duyarlılığını göstererek otizm farkındalık ayında Bafra Otistik Çocuklar Eğitim Merkezini (Doğankaya Özel Eğitim Merkezi) ziyaret etti. Veliler ve kurumun şampiyon öğrencileri tarafından karşılanan Şahin`e Bafra Özel Çocuklar Eğitim Ve Spor Kulübü Derneği tarafından duyarlılığından dolayı  Teşekkür Belgesi, Okul Aile Birliğince de Plaket takdim edildi.

Kurum Müdürü Dursun Dündar, Başkanımızın hep yanımızda olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Okulumuz bu açıdan çok şanslı" dedi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Belediye Başkanı Engel Tanımıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0