GÜNDEM

Bakan Okuyan Samsun'da... Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan : "Türkiye, Yurtdışından İlaç Alırken Muazzam Bir Şekilde Kazıklanmaktadır" "Bağ-kur'da 50 Yıllık İhmalkarlık Sonucunda 7.9 Katrilyonluk Açık Oluşmuştur"

 
 561
Bakan Okuyan Samsun'da... Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan : "Türkiye, Yurtdışından İlaçAlırken Muazzam Bir Şekilde Kazıklanmaktadır" "Bağ-kur'da 50 Yıllık İhmalkarlık Sonucunda 7.9 Katrilyonluk Açık Oluşmuştur" - Samsun'da bir dizi açılış ve ziyarette bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, "Türkiye, yurtdışından ilaç alırken muazzam bir şekilde kazıklanmaktadır" dedi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun'da bir dizi açılış ve ziyarette bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, "Türkiye, yurtdışından ilaç alırken muazzam bir şekilde kazıklanmaktadır" dedi.

Samsun Valisi Muammer Güler ve ANAP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Mehmet Çakar ile birlikte Ondokuz Mayıs Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ı makamında ziyaret eden Bakan Okuyan, duha sonra Bafra ilçesine geçerek, SSK Hastanesi ek binasının açılışını yaptı.
Prof. Dr. Ferit Bernay'ın Tıp Fakültesi'nin zor durumda olduğunu açıklaması üzerine Bakan Okuyan, Türkiye'nin ilaç ve sarf malzemelerinde zarara uğratıldığının altını çizerek, "İlaç ve sarf malzemeleri dünyada inanılmaz derecede pahalandı. Türkiye, ilaç alırken muazzam şekilde kazıklanmaktadır" dedi. SSK'nın emeklilere maaş ödeyemez durama geldiğini belirten Bakan Okuyan, yıl sonuna kadar hiçbir SSK Hastanesi'nde hasta kuyruğu kalmayacağının müjdesini verdi. SSK'nın 36 milyon insana hizmet veren, 13 katrilyonluk bir bütçeye sahip bir kurum olduğunu söyleyen Okuyan, şöyle konuştu:

7.9 KATRİLYONLUK AÇIK
"50 yıllık ihmalkarlık sonucu 7.9 katrilyonluk açık var. Herşey bir anda çözülemez. Ama elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bize düşen görev, SSK Hastaneleri'ndeki memnuniyeti artırmaktır. Bafra SSK Hastanesi'nin yatak kapasitesi 35'ten 85'e çıkartılmasına rağmen yetersiz gelmektedir. Bafra'nın 150 yatak kapasiteli hastaneye ihtiyacı vardır."
Açılış töreninden sonra Bafra ANAP İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Okuyan, burada 19 Mayıs ilçesinde bulunan Tekel İşletmesi'nde geçici işçi olarak çalışan yaklaşık 30 kadının kadro talebiyle karşılaştı. Bunun üzerine Okuyan, "Benim konum değil ama gerekli bakan arkadaşıma konuyu intikal ettireceğim" dedi.
Bir gazetecinin SSK ve Bağ-Kur primleriyle ilgili sorusu üzerine Bakan Okuyan, normalde primlerin Meclis tarafından belirlendiğini, ancak bu yıl primlerin geçici olarak Bakanlar Burulu tarafından belirleneceğini kaydetti. Okuyan, "1 Nisan'da belirlenecek olan SSK primlerinin artışı geçen yıl yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bu yıl Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek.Yetki sadece bu yıla ait olmak üzere Bakanlar Kurulu'na verilecek" diye konuştu.
  • BafraHaber Yorum
  • Bakan Okuyan Samsun'da... Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan : "Türkiye, Yurtdışından İlaç Alırken Muazzam Bir Şekilde Kazıklanmaktadır" "Bağ-kur'da 50 Yıllık İhmalkarlık Sonucunda 7.9 Katrilyonluk Açık Oluşmuştur" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0