BAFRA

Bafra Belediyesinden 3. Satranç Turnuvası

 
 1981
Bafra Belediyesinden 3. Satranç Turnuvası - Bafra Belediyesi ev sahipliğinde; Türkiye Satranç Federasyonu’nun koordinasyonunda, Samsun Satranç İl Temsilciliği ve Bafra Satranç İlçe Temsilcileri desteği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen“Bafra Belediyesi 3. Geleneksel Satranç Turnuvası” ile ilçede 3 gün boyunca satranç rüzgârı esti.
Bafra Haber

 |  - Bafra Belediyesi ev sahipliğinde; Türkiye Satranç Federasyonu’nun koordinasyonunda, Samsun Satranç İl Temsilciliği ve Bafra Satranç İlçe Temsilcileri desteği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen“Bafra Belediyesi 3. Geleneksel Satranç Turnuvası” ile ilçede 3 gün boyunca satranç rüzgârı esti.

Sosyal, kültürel, sportif alanlarda ilçeye değer katacak her etkinliğe önem veren, ulusal ve uluslararası boyutlarda yankı uyandırmayı başaran Bafra Belediyesi’nin düzenlediği turnuvaya 525 kişi katılım sağladı.

 Sporcuların satranç tahtasında yeteneklerini konuşturduğu ve stratejik hamleler ile kıyasıya rekabet ortamının oluştuğu turnuva yüksek katılımla sona ererken 5 kategoride dereceye giren sporculara coşkulu bir tören eşliğinde ödülleri takdim edildi.

 Türkiye’ye ve dünyaya hitap eden ve Bafra’nın gelenekseli haline gelen satranç turnuvası sonuçları ise şöyle;

 Profesyonel A kategorisinde birinci Konya’dan Atilla Köksal Yüksel, İkinci Samsun’dan Umut Ata Akbaş, üçüncü Karaman’dan Rashad Zeynallı, En iyi Kadın Sporcu İzmir’den Övgü Zengin, En iyi Bafralı Sporcu Metin Şenocak,

 Profesyonel B kategorisinde birinci Samsun’dan Ahmetcan Topçu, ikinci Samsun’dan Umutcan Sözen, üçüncü Trabzon’dan Alperen Yaman, En İyi Kadın Sporcu Samsun’dan Ayça Saraç, En iyi Bafralı Sporcu Sefa Yıldız,

 14 Yaş ve Altı kategorisinde birinci Ankara’dan Kemal Bulut, ikinci Samsun’dan Kağan Efe Balcı, üçüncü Mersin’den Mustafa Ege İnaç, En İyi Kadın Sporcu Samsun’dan Derin Su Yaşar, En İyi Bafralı Sporcu Mert Efe Kürüz, 

 10 Yaş ve Altı kategorisinde birinci Samsun’dan Mustafa Demirkan, ikinci Samsun’dan Ahmet Hakan Balcı, üçüncü ve En İyi Kadın Sporcu Samsun’dan Arya Yaman, En İyi Bafralı Ali Osman Ezgi,

 8 Yaş ve Altı kategorisinde birinci Samsun’dan Aras Ömer Özkan, ikinci Kırıkkale’den Ömür Nedim Yavaş, üçüncü Kastamonu’dan Muhammet Berat Kurt, En İyi Kadın Sporcu Samsun’dan Amine Ece Gün, En İyi Bafralı Sporcu Kağan Mert Perçin ödül almaya hak kazandılar.

 Belirlenen 5 kategorinin dışında yarışmaya Trabzon’dan katılan görme engelli Metin Kadı ve Özgür Öztürk’e mansiyon ödülleri Belediye Başkanı Hamit Kılıç tarafından verildi. 

 

#bafra-belediyesi0# 3. Geleneksel Satranç Turnuvası ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bafra’mızı bir kez daha uluslararası boyutlara taşımayı başardık ve bunun gururunu sporcularımızla birlikte paylaşıyoruz. İlçemizde sosyal, kültürel ve sportif alanlar başta olmak üzere her alanda aktif bir şekilde proje üretmeye devam ediyor, ilçemizi bir adım ileriye taşıyacak her etkinliği önemsiyoruz. Sporcularımız 3 gün süren turnuvamızda gerçekten güzel başarılara imza attı. Azerbaycan’dan turnuvamıza gelip yarışan sporcularımızı görmek bizleri mutlu etti. Yine engelli kardeşlerimiz turnuvamızda yerini alarak satrancın engeli olmadığını bizlere gösterdi. Bu doğrultuda yarışma boyunca sporcularımıza destek olan TSF Samsun İl Temsilcisi Duran Karaköse’ye teşekkür ediyor, bütün sporcularımızı göstermiş oldukları azim ve gayret için ayrı ayrı kutluyorum” dedi.

 Ali Kale Turistik Tesisleri’nde düzenlenen Bafra Belediyesi 3. Geleneksel Satranç Turnuvasına Kaymakam Cevdet Ertürkmen, siyasi parti temsilcileri, TSF Samsun İl Temsilcisi Duran Karaköse, TSF Bafra Temsilcisi Cemal Bekgöz, Belediye Meclis Üyeleri, Daire ve Belediye Birim Müdürleri, sporcu ve çok sayıda davetli katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Belediyesinden 3. Satranç Turnuvası içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 3
User defaultYorum Id: 180420
12 Haziran 2023
21:19
  • Yorum Id: 180420
  • 12 Haziran 2023
  • 21:19

Bizde chess.com da üst üste 5 kez şampiyonluğu bulunan küba asıllı abd li rakibi 400 puan gibi ezici farkla yenerek efsane liginde şampiyon olduk.bafralılara duyulur.

User defaultYorum Id: 180387
12 Haziran 2023
17:50
  • Yorum Id: 180387
  • 12 Haziran 2023
  • 17:50

Teşekkürler sayın başkan. herşey mükemmeldi

User defaultYorum Id: 180378
12 Haziran 2023
14:38
  • Yorum Id: 180378
  • 12 Haziran 2023
  • 14:38

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda bafra harika bir organizasyona imzasını attı.belediye başkanı sn hamit kılıç ve ekibine çok teşekkür ediyoruz.her yıl çok daha güzel olacağına canı gönülden inanıyorum. misafirperverlikleri için tüm bafralılara teşekkür ediyorum.