BAFRA BELEDİYESİ

Bafra Belediyesinden Bölgesel Ligde Erkek Basketbol Takımı

 
 1775
Bafra Belediyesinden BölgeselLigde Erkek Basketbol Takımı - Yalçın Köse  / Bafra Haber - Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`in salon sporlarına önem vermek ve desteklemek amacı ile kurdurduğu Bafra Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, erkek basketbol takımı kurdu.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse / Bafra Haber - Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`in salon sporlarına önem vermek ve desteklemek amacı ile kurdurduğu Bafra Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, erkek basketbol takımı kurdu.

2015-2016 Erkekler Bölgesel Basketbol Liginde Bafra`mızı temsil edecek Bafra Belediyesi GSK Basket takımı lig öncesi çalışmalara başladı.

Bafra Belediyesi GSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Bafra Belediyesi GSK Basketbol Şube yöneticisi Bahri Çakır, "Bafra Belediyesi GSK`nin Basketbol Şubesi A takımı 2015-2016 Bölgesel Lig`de mücadele edecek.

98 doğumlu genç arkadaşılarımız ile Bafra`ya hizmet edecek, Bafra`ya ışık olacak bir takım kurduk. Ulusal çapta genç çocukları Bafra`mızın çatısı altında kendi çocuklarımızla buluşturarak iyi bir takım oluşturduk.

Çocuklarımız ile birlikte Türkiye Şampiyonasına kadar ilerlemek istiyoruz.

A takım olarak hedefimiz, ilk guruptan çıkıp 2. grubu geçerek play offlara kadar ilerlemek.
Genç bir takımız gençlerimize değer vermek adına, onların önünü açmak adına takımımız lise öğrencilerinden oluşuyor. Güzel günlerin bizi beklediğini söylemek istiyorum."  dedi.

Alt yapı hakkında da açıklama yapan Bahri Çakır şunları söyledi:

Altyapımızda yıllardır çocuklarımızı yetiştiriyoruz. Bu kulübü kurmamızın asıl nedeni alt yapıda yetiştirdiğimiz çocukları farklı şehirlerin takımlarına gönderiyorduk, bu çocuklarımız İstanbul`da, Trabzon`da, Balıkesir`de, Muğla`da ve bir çok şehirdeki takımlara gidiyorlardı.

Bu kulübü, alt yapıda yetiştirdiğimiz çocukları kendi kulübümüzde değerlendirebilmek için kurduk. Bu kulüp için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Şu anda Kulübümüzün basketbol branşında kız ve erkeklerde lisanslı eğitim gören 200`ün üstünde çocuğumuz var. Nizamettin Taşçı, Tolga Çelenk, Reva Akıcı hocamla birlikte eğitimlerimize devam ediyoruz. 

Bütün gençlerimize sesleniyorum, sporcu olarak, hakem olarak, antrenör olarak bir şekilde bu işin içine girsin. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu işi bizden sonra Bafralı gençler yapacaktır. Gençlerimizin Antranör, hakem ve  oyuncu olarak bizlerin yanında olmasını istiyorum. Her gelene elimizden gelen imkanları sunmaya hazırız, kapımız herkese açıktır. Sporcularımızdan burada her hangi bir ücret alınmamakta ve çocuklarımızın sokaklar yerine spor salonlarında olması dileğiyle bütün çalışmalarımızı yürüteceğiz." 

Bafra GSK Basketbol Şubesi A takımı antrenörü Nizamettin Taşçı ise şu açıklamayı yaptı:

Takımımızın büyük bir çoğunluğu Bafra`da yetişmiş ancak Bafra dışında oynamış çocuklar. Dışarıdan bir kaç transferimiz var, takımımızın tamamı 98 doğumlu genç oyuncular. Genç oyuncularla bölgesel lige çıkma kararı aldık. Bunun nedeni ise gençlerimize güvenmemizdir.

Gençlerimizin Bafra`ya, Bafra`nında gençlerimize katacağı çok şey olduğunu düşünüyorum. Umarım hem bölgesel ligde hemde genç takımımızda Türkiye  Şampiyonasında başarı yakalarız. Her iki takımımıza da güveniyorum. Çalışmalarımız haftada 6 gün olarak devam edecek. Basketbolla yatıp basketbolla kalkacağız. Liglerin başlamasına 1 ay var ancak takımımıza güveniyoruz. Oyuncularımızın genç ve aynı yaşta olmaları bir takım olma konusunda bizi bir adım öne geçiyor. Birçok başarıya imza atacağımıza inanıyorum.

Bu kulübün kurulmasını sağlayan başta Belediye Başkanımız Zihni Şahin`e ve diğer destek verenlere çok teşekkür ederim." 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Belediyesinden Bölgesel Ligde Erkek Basketbol Takımı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0