EĞİTİM

Bafra Cumhuriyet Ortaokulunda Okullarda Orman Projesi

 
 445
Bafra Cumhuriyet OrtaokulundaOkullarda Orman Projesi - Bafra Cumhuriyet Ortaokulu Maarif hareketi ve "˜`Okullarda Orman`` Projesi kapsamında Bafra Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti.
Bafra Haber

 |  - Bafra Cumhuriyet Ortaokulu Maarif hareketi ve "˜`Okullarda Orman`` Projesi kapsamında Bafra Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti.

Bafra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ziyaretine 7. sınıf öğrencileri ile koordinatör öğretmenleri Çiğdem Kurt, Hanife Çimen, Derya Bilgin ve Müdür Yardımcısı Özlem Ölmez katıldı.

Okullarda Orman proje hakkında bilgi veren Koordinatör öğretmen Hanife Çimen, "Dünyada 23 ülkede çalışılan uluslar arası bir proje ve Samsun`da Bafra Cumhuriyet Ortaokulu tarafından temsil ediliyor.

Projemizin amacı orman eko-sistemi ile ilgili bilginin ormanın içinde, ormanlara inceleme gezileri düzenleyerek arttırılması ve deneyimlerin uluslararası düzeyde paylaşılması olan bir çevre eğitim programı. Program bu amaca yönelik olarak, ormanların eğitsel etkinliklerde kullanılmasını teşvik eder, ormanlarla ilgili olarak yapılacak yerel, ulusal ve uluslararası faaliyetleri desteklemeyi hedefler.

Ziyarette öğrencileri makam odasında ağırlayan ve öğrencilerin sorularını görseller eşliğinde cevaplayan Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, ağaç sevgisi kazandırmak amacıyla ziyaret sonrası öğrencilere fidanlar ve hediyeler verdi.

Ormanların sürdürülebilir yaşam için sahip olduğu değerin ve önemin kitleler tarafından öğrenilmesi, aktarılması ve günlük hayatta bireylerin davranış ve aktivitelerine yansıtılması gerektiğini ifade eden Ulukan, göstermiş oldukları duyarlılık ve ziyaret için Cumhuriyet ortaokulu öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür etti.

Müdür Yrd. Özlem Ölmez Ahmet Ulukan`a ve çalışanlarına; insanlar için kültürel, ekolojik, ekonomik ve sosyal değeri bulunan ormanların özelliklerinin ve değerinin, başta çocuklar ardından onlar aracılığıyla tüm toplum tarafından anlaşılması konusunda göstermiş oldukları ilgi ve destek için teşekkür etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Cumhuriyet Ortaokulunda Okullarda Orman Projesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0