BAFRA

Bafra’daki Eczacılardan Hasan Çakın’a Maske Desteği

 
 7979
Bafra’daki Eczacılardan HasanÇakın’a Maske Desteği - Bafra Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin (MTA) ürettiği maskelere Bafra’daki eczanelerin taleplerini karşılıyor. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin (MTA) ürettiği maskelere Bafra’daki eczanelerin taleplerini karşılıyor. 

Hasan Çakın MTA Lisesi 18 Mart 2020 tarihinde kovid 19 salgınına karşı ülkemizde başlatılan mücadeleye destek vermek amacıyla maske üretimine başladı.

Maske satışlarının serbest bırakılmasıyla birlikte, maske üretimi yapan firmaların artışını da beraberinde getirdi. Rekabet ortamında okulun üretimde kalmasını sağlamak için Türkiye’ye örnek olacak güzel bir hamle Bafra’daki eczacılardan geldi. Bafra Eczacılar Birliği okulun üretimini desteklemek için tüm eczacılara okul ürünlerini satma duyurusunda bulundu. Yapılan duyuru ve çalışmalar üzerine Okul üretimini destekleyen eczane sayısı 32 ye yükseldi.

Tüm dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren salgın,  maske ihtiyacının artmasına sebep oldu. Ülkemizde de vakaların artışıyla birlikte başlatılan mücadeleye okul yönetiminin maske dikelim önerisine öğretmenler destek verdi.  Evde Kal çağrıların yapıldığı dönemde öğretmenler, usta öğreticiler ve ev hanımları gönüllü hareketine destek vererek okul atölyelerinde maske üretimi yapıldı. Farklı branşlarda (İngilizce fizik gibi) görev yapan öğretmenler de bu süreçte makine kullanmayı öğrenerek üretime destek oldu.  Sağlık kurumları başta olmak üzere birçok kamu ve özel sektör ile sivil toplum kuruluşlarının ihtiyacını karşılamaya çalıştı.

 17 Nisan 2020 tarihinde yapılan çalışmalar karşılık buldu ve Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle maske makinası kuruldu. Okul yönetimi üretim konusunda atölyelerini, üretim felsefesini yenileyerek, dikim ekiplerini kurdu ramazan ayında gündüz ve gece çalışma ekipleri oluşturarak günlük üretimini on binin üzerine çıkarmayı başardı. Döner Sermaye İşletmesi olan okul üretimde kalmak için pazar ağını güçlendirmek üretimde kalmak için çalışmalarını aralıksız devam ettirdi. Bafra’da büyük bir takdirle karşılanan üretim çalışmaları kamu/özel kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları tarafından desteklendi. 

Okul Müdürü Yıldıray Baş maske üretimi ile ilgili olarak şunları söyledi: Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de zor bir süreç yaşadı, yaşamaya de devam ediyoruz. Sürecin başlangıcında ülkemizin başlatmış olduğu mücadelede sağlık çalışanların yanında yer alalım, maske üretelim dedik. Bir on yüz ne ürettiğimizin önemi yok bu işin bir parçası olalım mücadeleye destek verelim istedik. Öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz diğer arkadaşımız yanımızda yer aldı. Siz bu atölyede olduğunuz sürece sizi bırakmayız hocam dediler ve bırakmadılar. Bugün günlük on bini aşan bir üretimi yapabiliyoruz. Önümüzdeki aylarda milyon maske üretmiş olacağız. Maskenin yanında üç bin koruyucu kıyafet üretmeyi de başardık. Yapmış olduğumuz iş bizi çok mutlu etti. Toplumda karşılığı çok güzel oldu. Gurur verici cümleler duyuyoruz. Çok büyük bir destek gördük. Yaptığımız çalışmalar takdirle karşılandı. Bir şeyler başarmak, toplumun bir ihtiyacını karşılamak çok güzel. Türkiye de meslek liseleri bu anlamda güzel işler başardı. Bu sürecin sonunda meslek liseleri ve mesleki eğitim mutlaka gözden geçirilerek yeniden yapılandırılmalı, üretim faaliyetleri desteklenmeli, mesleki eğitim programları değişen piyasa koşullarına göre yenilenmelidir. Meslek liselerin de öğrencinin kaliteli bir eğitim alması için eğitim içinde üretime yer verilmesi gerektiğine inanıyorum.

Okul Müdürü Baş son olarak, “8 Mart’ta çıkmış olduğumuz yolda bizleri destekleyen başta Kaymakamımız olmak üzere Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Bafra Borsaya, Bafra Giad’a,  kamu kurum ve kuruluşlarına, siyasi parti ilçe başkanlarımıza, sivil toplum örgütlerine, esnafımıza, bireysel olarak destek arkadaşlarımıza ve ‘siz ürettiğiniz sürece biz başkasından maske almayacağız sizi destekleyeceğiz’ diyen eczacılarımızı, çalışmalarımızı birlikte yürüttüğümüz tüm ekibe teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra’daki Eczacılardan Hasan Çakın’a Maske Desteği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 4
User defaultYorum Id: 98022
11 Temmuz 2020
08:48
  • Yorum Id: 98022
  • 11 Temmuz 2020
  • 08:48

Bafrada insanlara parasız maske verin

User defaultYorum Id: 95589
05 Haziran 2020
07:31
  • Yorum Id: 95589
  • 05 Haziran 2020
  • 07:31

Yıldıray beyi tebrik ediyoruz üzerüne düşen sorumluluğu yerine getiriyr.her yıl yüzlerce kurs acan halk eğitim merkezi ne yapıyor acaba.ha bire dikiş nakış kursu açıyorlar neden maske üretmyorlar.bir çok ilde halk eğitim merkezleri maske üretiyorlar.bafra da uyuyorlarmı.yoksa yaıyorlarda biz mi duymuyoruz.üretim.üretim.üretim.memleketin en büyük çıkış yolu.üetim

Cevap
  • Yorum Id: 96360
  • 16 Haziran 2020
  • 06:08

Ben kurumu biliyorum. halk eğitimin ne kadar maske üretecek eğiticisi varsa, kurum tarafından meslek lisesine görevlendirilmişlerdir. bu arkadaşlar geceli gündüzlü, can ve başla çalışmışlardır. gerçek tevasu bütün iyiliklerin başıdır. halk eğitim merkezimizin düsturu budur.

User defaultYorum Id: 95582
05 Haziran 2020
05:20
  • Yorum Id: 95582
  • 05 Haziran 2020
  • 05:20

Lise okul olmaktan çıkıp ticarethaneye dönmüş

Daha Fazla Yorum