BAFRA

Bafra Değil Sanki Batman!

 
 9402
Bafra Değil Sanki Batman! - Burası terör bölgesi mi de meydana emniyeti yakıştırıyorsunuz..!
Bafra Haber

 |  - Burası terör bölgesi mi de meydana emniyeti yakıştırıyorsunuz..!

Hükümet Konağının Sedde boyundaki yeni binasına taşınmasından sonra boşaltılan Hükümet Konağı binasının ne olması gerektiği konusunu takipçilerimize sorduk ve bir anket yaptık. Okurlarımız ve takipçilerimiz, kendilerini yakından ilgilendiren bu konuya büyük ilgi gösterdiler. Şu an itibarıyla Instagram hesabımızda 100'ün üzerinde, internet sitemizdeki habere ise 80'in üzerinde yorum yapıldı. Ankete katılanların %60'ı Emniyet, %40'ı ise belediye olmasını tercih etti. Gerçekçi ve akılcı yorumların yanı sıra fantastik, ütopik hatta distopik yorumlar da yer aldı. Ironi amaçlı yazılan fantastik yorumları okurlara bırakarak gerçekçi yorumlara dönecek olursak, üç ana başlık üzerinde görüş birliği oluştu.

- Belediye binası olsun.

- Emniyet binası olsun.

- Yıkılsın, altına otopark üstüne park yapılsın.

Tam 6 sene önce Bafra'da yeni hükümet konağı yapımı gündeme geldiğinde "Madem sizin bu kadar paranız var, israf yapma yarışına girdiniz. Hadi buradan buyrun" mealinde bir yazı kaleme almıştım. Merak edenler "İtibardan Tasarruf Olmaz" başlıklı yazıyı buraya tıklayarak okuyabilirler.

Yazının özeti: 

- Belediye binasını yıkın! (Zaten taşınma planları var) Altına otopark, üstüne park yapın.

- Hükümet Konağını yıkın! Altına otopark, üstüne park yapın.

- Karakolu yıkın!

- Gazi İlkokulunu şehir merkezinden kaldırın, binayı emniyete verin, önündeki 2 tarihi binayı da çocuk şube ve toplum destekli polislik merkezi gibi birimlere verin.

- Son olarak eski Merkez İlkokulu binasını Okul Müzesi yapın.

- Tayyar Paşa Camisi ortaya çıksın, çevresi yeşil ve açık alan olsun.

Gördüğünüz gibi bizim de güzel hayallerimiz var. Çevreci, gerçekçi, huzur verici...

Ancak, artık Türkiye eski Türkiye değil. Para yok. Şimdi daha tasarruflu önerilerde bulunmak gerekiyor.

Hayal kurmayı bırakıp, halkın parasını israf ettirmeyecek planlar yapmak gerekiyor.

Emniyet, bugünlerde eski hükümet konağına geçmeyi planlıyor ve birimleri, odaları bölüştürüyor gibi görünüyor. Şimdiki binada bir katta işlerini gören emniyet, koca hükümet konağına sığamayacağını düşünerek bazı birimleri, örneğin karakolu, eski binada bırakacakmış. Arap yağı bulunca orasına burasına sürer misali...

Maalesef biz, liyakatli değil sadakatli kadrolar tarafından yönetildiğimiz için aklı başında işler yapmak pek mümkün görünmüyor. Planlama, tasarruf, estetik, prestij, verimlilik gibi terimler sözlüklerde kalmış durumda.

Yöneticiler kervan yolda düzelir mantığıyla iş yapıyorlar. Hükümet Konağı taşınsın, eskisini sonra düşünürüz. Belediye binası taşınsın, eskisini sonra düşünürüz. Adliye binası taşınsın, eskisini sonra düşünürüz. Emniyet taşınsın, eskisini sonra düşünürüz. Vergi Dairesi taşınsın, eskisini sonra düşünürüz.

Konuya ilgi duyan okur ve takipçilerimizin görüşlerinden "yıkılsın, altı yeşil alan olsun" tezini doğru bulmakla beraber, bugünkü ekonomik durumu göz önünde bulundurarak, yani israfa yer olmadığı düşüncesiyle diğer iki seçeneği de değerlendirmek istiyorum.

Aslında konuyu uzatmadan, Hükümet Konağının Bafra Belediyesine verilmesinden yana görüş bildireceğim.

Emniyet binasının yetersiz olduğunu biliyorum. Çok daha iyi şartlarda çalışmalarının gerektiğine inanıyorum. Ancak, ben şehrin en prestijli yerinin emniyete verilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Bafra demek, Cumhuriyet Meydanı demektir. Bafra demek, Kadı Çeşmesinin çevresi demektir. Bafra'nın en prestijli yerine Belediye gelmelidir.

Şimdi, şehrin merkezinde, Bafra'nın göbeğinde emniyet binasını düşünün; çevresi beton duvarlarla çevrili, duvarların üstü tel örgüyle korunuyor, girişinde nizamiye bulunuyor, çelik kapılar, bariyerler ve bahçesinde belki akrep gibi unsurlar mevcut...

Bafra değil, sanki Batman gibi... Burası terör bölgesi mi de meydana emniyeti yakıştırıyorsunuz?

Halkın da meydana emniyet binası gelince arastada olay olmayacağını, Bafra'nın daha güvenli olacağını düşünüyor. Fuhuş yapılan otelin karşısında karakol, pazarlamasının yapıldığı parkın arkasında da emniyet vardı. Bunlar çözüm değil.

Şimdi bir de meydanda Belediye binasını düşünün... Etrafındaki istinat duvarları kaldırılmış, ön bahçesi halkın kullanımına açılmış, yeşil alanlar, oturma grupları, modern ergonomik kent mobilyaları ve daha neler neler...

Bafra'ya gelen insanlar, şehrin göbeğinde emniyeti mi görmeli, her daim bakımlı yemyeşil bir belediye binasını mı görmeli? Bu karar, şehrin imajı açısından da son derece önemlidir. Bafra Belediyesi, eski Merkez İlkokulu binasını da alarak, uygun bir müdürlükte kullanmalıdır, çünkü okul müzesi yapmayacaklar. 

Bafra Belediyesinin Kızılırmak Nehri kenarındaki boş alanda belediye binası için yer ayarlaması da doğru değildir. Aslında Hükümet Konağının oraya taşınması da doğru değildi. Adliye binasının hastanenin ilerisine taşınması düşüncesi de doğru değildir. Meslek liselerinin şehir dışında, eski hastane inşaatının olduğu yere taşınması hayali de doğru değildir. Tüm bunlar, akşam sabah inşaat duası yapan müteahhit lobilerinin işidir.

Ali İhsan Başaloğlu

12 Haziran 2023, Pazartesi

Bafrahaber.com

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Değil Sanki Batman! içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 53
User defaultYorum Id: 182250
08 Temmuz 2023
17:58
  • Yorum Id: 182250
  • 08 Temmuz 2023
  • 17:58

Dokunmayın benim köyüme böyle çok güzel körler sagırlar birbirini agırlar

User defaultYorum Id: 180691
15 Haziran 2023
01:10
  • Yorum Id: 180691
  • 15 Haziran 2023
  • 01:10

Emniyetin yanındaki tarihi binaların polise verilmesini istemek biraz bilmeden konuşmak olmuş o binalar koruma altına alındı çivi bile çakılmaz sahiplerine ne kadar bayılacaksın orası ayrı belediye hükümet konağı iki koca binayı yıkıyorsun bunların hepsi milli servettir yeşil alan istiyorsan git köye istemediğin kadar yeşillik var

User defaultYorum Id: 180585
14 Haziran 2023
01:39
  • Yorum Id: 180585
  • 14 Haziran 2023
  • 01:39

Tebrik ederim bafra mizin hakkini çok güzel savunmussunuz umarim yetki merci olanlarda bu yazinizi okur ve bu yönde karar verirler

Cevap
  • Yorum Id: 180687
  • 15 Haziran 2023
  • 00:49

Hadi ordan yalaka

Daha Fazla Yorum