GÜNDEM

Bafra Düzköy Derneği Edirne Çıkarması Yaptı

 
 83
Bafra Düzköy Derneği Edirne Çıkarması Yaptı - Samsun Bafra Düzköylüler Derneği  "Kültür Gezisi" etkinliğinde bu sefer Edirne` ye çıkarma yaptı.
Bafra Haber

 |  - Samsun Bafra Düzköylüler Derneği "Kültür Gezisi" etkinliğinde bu sefer Edirne` ye çıkarma yaptı.

Düzköylüler Derneği, 2016 yılı içersin de gerçekleştirmeyi taahhüt ettiği  Edirne Kültür gezisini dün gerçekleştirdi.

Düzköylülerin yoğun katılım gösterdiği program, Edirne`nin tarihi ve kültürel yerlerinin ziyaretleri ile gerçekleştirildi.

Önce tarihi Şükrü Paşa Anıtı ve Balkan Savaşı Müzesi ardından Sarayiçi bölgesi gezilerek Osmanlı Sultanlarının eski başkent Edirne` ye neler kazandırdıklarına tanıklık ettiler.

Daha sonra Edirne Şehitliğini gezerek tüm şehitlerimiz için dualar edildi.  Programa tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerin yapıldığı alana ve stadyuma giderek devam eden Düzköylüler, geçmişten günümüze gelen 654 yıllık yağlı güreşler ve başpehlivanlar hakkında bilgi sahibi oldular.

Daha sonra Mimar Sinan`ın muhteşem eseri Selimiye Camiisi ziyareti gerçekleşerek maneviyat duygularını en üst seviyede yaşadılar. Son olarak da Üç Şerifeli  Camii ve Ulu Camii ziyaretleri ile program sonlandı.

Program ile ilgili açıklama yapan, Samsun Bafra Düzköy Dernek Başkanı Kerem Alışkan "Edirne`ye yaptığımız bu ziyaretimiz sonucunda hemşehrilerimizin kültürel bilgileri yerinde bizzat tanık olması ve geçmiş tarihimiz ile gerçekleşen efsaneleri yerinde görmesi açısından çok verimli olmuştur. Yaptığımız bu programa destek vererek  maddi manevi desteklerini esirgemeyen,  Kağıthane Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç`a, SADEF (Samsun Dernekler Federasyonu ) Genel Başkanım Yıldıray Baş`a şahsım ve Yönetim Kurulum adına teşekkür ederim. Ayrıca programa katılım sağlayarak bizimle birlikte olan, SADEF İstanbul Bölge Başkanım Sait Sever Başkanıma ve tüm Düzköylü hemşehrilerimi de şükranlarımı sunarım.  Sizlerden aldığımız bu güç ile hemşerilerimize hizmet etmeye ve onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz."dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Düzköy Derneği Edirne Çıkarması Yaptı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0