GÜNDEM

Bafra Eğitim Sen`de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

 
 233
Bafra Eğitim Sen`de 8Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bafra Eğitim sen temsilciğinde bir etkinlik düzenlendi.
Bafra Haber

 |  - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bafra Eğitim sen temsilciğinde bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe sendika üyelerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Eğitim Sen kadın sekreteri Zülbiye Semiz`in konuşmasından sonra Bafra` da geçmiş yıllarda yapılan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinden derlenen slayt izlendi. 

Daha sonra "˜Ben Köleyim`, isimli modern köle ticareti ve bir kadının özgürlük mücadelesini anlatan film izlendi.

Eğitim Sen kadın sekreteri Zülbiye Semiz konuşmasında şunları söyledi:

Kadınların özgürlük mücadelesinin simgesi olan 8 Mart, tarihsel bir olayın yıldönümünden  öte, mücadele tarihinin toplamının bir kazanımıdır. Tarihsel bir kazanımı olarak evrenselleşen 8mart, erkek egemen zihniyetin bize  yasakladığı alanları kazanmayı, ördüğü duvarları yıkmayı, dayatmalarını  reddetmeyi öğretmiştir.

Bu nedenle yüzlerce yıla damgasını vuran kadın hareketinden, örgütlülüğümüzden aldığımız güç ve kararlılıkla yolumuza devam  ediyoruz. Bugün daha fazla dayanışarak mücadeleyi büyütmeye her zamankinden daha çok kararlıyız.

8 Mart  tarihselliğinin ülkemizde ve dünyada daha fazla anlam kazandığı bir dönemdeyiz. Erkek egemen kapitalist sistemlerin biz kadınların varlığına, emeğine ve kazanımlarına dönük saldırılarını fütursuzca arttırdığı böylesi önemli bir süreçte, EĞİTİM-SEN` li kadınlar olarak  süreklileştirilmiş bir OHAL`e, KHK`ler ile savunmasız  işten atmalara, en temel hak ve özgürlüklerin kullanımının keyfiyetle yasaklanmasına, tekçi yaşam biçimi dayatmalarına  itiraz ediyoruz. Bizi geleceksiz, kimliksiz, iradesiz ve güvencesiz bırakmak isteyenlere "dur" diyoruz.

Emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz bizimdir diyerek yıllardır yürüttüğümüz mücadelemize sahip çıkıyoruz;8 Mart` ta tekçiliğe, cinsiyetçiliğe, ayrımcılığa karşı itirazlarımızı büyütüyor, özgür, eşit ve cinsiyetçi olmayan bir yaşamı kuruncaya kadar mücadele etmenin kararlılığını taşıyoruz.

8 Mart`ın coşkusunu yaşadığımız bu günlerde yüreğimiz 7 kadın arkadaşımızı kaybetmenin derin acısı içerisindedir. 3 günlük kadın eğitimi programı için Ankara`ya giden Türk Metal Sendikası 1 Nolu şube üyesi kadınlarımız, trafik kazasında hayatını kaybettiler. Çok sayıda kadın üyenin yaralandığı bu kaza, 8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü`nü artık bir kişi bile eksilmemek için erkek egemen sisteme karşı daha fazla mücadele etme kararlılığımızla büyütecektir.

Eğitim Sen olarak hayatını kaybeden kadın işçilerin ailelerine ve Türk Metal Sendikası yönetimi ve üyelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

Yaşasın örgütlü  kadın mücadelemiz

Yaşasın  8 MART

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Eğitim Sen`de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0