EĞİTİM

Bafra Fen Lisesinde Mezuniyet Töreni

 
 417
Bafra Fen Lisesinde Mezuniyet Töreni - Bafra Fen Lisesi, 2014-2015, 2. Dönem Mezuniyet Töreni, Okul bahçesinde gerçekleşti.
Bafra Haber

 |  - Bafra Fen Lisesi, 2014-2015, 2. Dönem Mezuniyet Töreni, Okul bahçesinde gerçekleşti.

Törene Protokolün yanı sıra mezun olacak öğrencilerin velileri de yoğun katılım ve ilgi gösterdiler. Törenin sunuculuğunu okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fehim Yılmaz yaptı. Tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Son sınıf öğrencilerinin Mezuniyet Töreni konuşmasını Okul Müdürü Kazım Yılmaz yaptı. Yılmaz şunları söyledi:

"2. Mezuniyet Törenimize hoş geldiniz. Bugün 2. mezunlarımızı törenle uğurluyoruz. Okulumuz Bafra Fen Lisesi, ilk mezunların verdi. İlk mezunlarımızdan 21 öğrencimiz Tıp Fakültesi`ne, 5 öğrencimiz Diş Hekimliği`ne, 2 öğrencimiz Fizyoterapiye, 1 öğrencimiz Hukuk Fakültesi`ne, 11 öğrencimiz ise Mühendislik Fakülteleri`ne yerleştiler. Bu başarılarla okulumuz büyük bir teveccüh kazandı ve okulumuzun adını duyurdu. Bu yıl ise YGS`ye giren öğrencilerimizin yarısı 25 bine girerek büyük bir başarıya imza attılar. Yine okulumuz öğrencilerinden Oğuzhan Şen Türkiye 350. si, Celal Tangal Türkiye 569. su olarak Bafra`mızı onurlandırdılar. Ayrıca 31 Mayıs tarihinde, Bursa`da gerçekleştirilen "Tasarla, Yap Uçur" Yarışmasına katılan Proje Takımımız, Proje Ekibimiz Türkiye 1. si oldular. Kendilerini tebrik ediyoruz. Bu başarıda emeği olan, bizlere bu mutluluğu tattıran İdarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve pek kıymetli velilerimize sonsuz teşekkürler ediyor ve onları kutluyorum. Değerli veliler, sizlerin bugünkü duyguları herkesten çok farklı. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz ve özenle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı uğurluyorsunuz ama içinizde onların istikballeriyle ilgili bir kaygı duymayın. Bu güne kadar yaptıklarıyla bizim ve sizin hep takdirlerini kazandılar. Hedefleri için zaman ve imkanları çok iyi kullandılar. Yarışmalara, sınavlara katıldılar. Pek çok ödüller ve övgüler aldılar. Gerek sizin gerek hocalarının emeklerinin boşa gitmediğini hepimize ispatladılar. Onlarla gurur duyabilirsiniz ve biz biliyoruz ki bundan sonra da onların yaptıklarını onurla izleyeceğiz. Sevgili öğrenciler, sizlerden ayrılmak zor ama Ülke`nin geleceği için sizleri Ülke`nin en güzide üniversitelerine göndermek de bir zaruret. Sevgili gençler, sizden sahip olmanızı istediğim üç şey var. Sağlığınız, mutluluğunuz, ahlaklı ve başarılı olmanızdır. Hızla değişen bu Dünya`da değişimi kavrayınız. Kavrayınız ki, bizleri Muasır Devletler seviyesine taşıyınız. Mezuniyet Törenimize katılan tüm misafirlere, programda emeği geçen idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, çalışanlarımıza ve özellikle de ağabeylerini, ablalarını uğurlamak için var gücüyle, fedakarca çalışan A Sınıfı öğrencilerine can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Güzel ülkemizin yavruları olan sevgili gençlerimizi sevgiyle uğurluyoruz. Önümüzdeki haftalarda gireceğiniz LYS Sınavları`nda hepinize başarılar diliyorum"

Okul Aile Birliği Başkanı Türkan Varış, Okul Edebiyat Öğretmeni Ali Kurt ve Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu da birer konuşma yaptılar. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu konuşmasında okulun yakında bazı önemli hizmetlere kavuşacağı müjdesini de verdi. Ayrıca mazeretleri nedeniyle törene katılamayan Bafra Kaymakamı Halis Arslan`ın gönderdiği mesajı da okunup alkışlandı.

Okul Müdürü Kazım Yılmaz`ın konuşmasının ardından, Okul 3. sü 12- D Sınıfı`ndan Gamze Canel Çakır`a hediyesini Okul Müdürü Kazım Yılmaz verdi. Okul 2. si 12-A Sınıfı`ndan Nisanur Yılmaz`ın hediyesini Bafra İlçe Salık Müdürü, Dr. Aytaç Kılıç, Okul 1. si 12- D Sınıfı`ndan Oğuzhan Şen`în hediyesini ise Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu takdim etti.

Okul 1. si Oğuzhan Şen ayrıca bir konuşma yapıp duygu ve düşüncelerini paylaştı ve Yaş Kütüğü`ne isim künyesini alkışlar arasında çaktı. Daha sonra, eğitimdeki devamlılığı sembolize eden bir devir teslim töreninde, Okul Flaması`nı vermek üzere Okul 1. si Oğuzhan Şen, Flama`yı almak üzere 11.sınıflar 1. si Mehmet Ali Umar sahneye davet edildi.

Bunu, Mezuniyet Pastası`nın kesilmesi izledi ve pastayı Okul 1. si Oğuzhan Şen, 12. Sınıf Başkanlarından Meliha Genç, Medine Gülşen Aydın, Beril Aygün ve Mehmet Emin Şahin birlikte kestiler.

Sıra Diplomaları almaya gelince, 12-A Sınıfı öğrencilerine diplomalarını vermek üzere Sınıf Öğretmenleri Ali Kurt, 12- B Sınıfı öğrencilerine Sınıf Öğretmeni Özlem Acar, 12-C Sınıfı öğrencilerine Sınıf Öğretmenleri Miraç Ağan ve 12-D Sınıfı öğrencilerine de Sınıf Öğretmenleri Fehim Yılmaz tarafından diplomaları alkışlarla verildi.

Ardından öğrenciler, 10`dan sıfıra kadar geriye sayarak keplerini havaya atarak sevinç, mutluluk ve gurur yaşadılar. Velileri de bu sevinç ve mutluluğa ortak oldular.

Törende, Bursa`da yapılan "Tasarla, Yap ve Uçur" adlı yarışmada Türkiye 1. si olan, Danışmanlığını Bafra Gazi İlkokulu Öğretmeni Burhan Apaydın`ın yaptığı okul öğrencileri ekibi de gökyüzünde uçurdukları model uçaklarla büyük alkış aldılar.

Mezuniyet Töreni okul 1. giriş katında düzenlenen ikramlar ve fotoğraf çekimleriyle sona ererken öğrenciler ve öğretmenleri hep birlikte müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler, horon teptiler.

Haber: Oktay Zerrin

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Fen Lisesinde Mezuniyet Töreni içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0