GÜNDEM

Bafra Haber 10 Yaşında

 
 3191
Bafra Haber 10 Yaşında - 22 Şubat 2005 yılında Samsun`un Bafra ilçesinde kurulan, Bafra`nın ilk internet haber gazetesi www.bafrahaber.com 10. yılını kutladı.
Bafra Haber

 |  - 22 Şubat 2005 yılında Samsun`un Bafra ilçesinde kurulan, Bafra`nın ilk internet haber gazetesi www.bafrahaber.com 10. yılını kutladı.

Bafra Öğretmenevinde kokteyl şeklinde düzenlenen kutlamalara Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Siyasi parti temsilcileri, Daire Müdürleri,  STK Başkanları, Samsun ve Bafra`dan basın mensupları, Milletvekili aday adayları,  Bafra Haber dostları ve Bafra Haber`in eski ve yeni çalışanları ile gönüllü destekçileri katıldı.

Konuşmasına "Bu akşam Bafra Haber`i Bafra Haber yapan ve"  Bafra Haber Ailesi"  ismi verdiğim dostları, arkadaşları onurlandıracağız. Onları sizlerle, Bafra Ailesi ile yani Bafra`nın sahipleri ile onurlandıracağız."           diyerek başlayan www.bafrahaber.com kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni  Ali İhsan Başaloğlu, "Sevgili dostlar ben bugün için tam 10 yıl bekledim. 1,2,3 değil tam on yıl. Bazen arkadaşlar neden yıldönümlerinde kutlama yapmıyorsun diye sordular. Onlara "10 yıl olmadan oldum demem` dedim. Hala da oldum demiyorum."   dedi.

Bafra Haber Genel Yayın yönetmeni Ali İhsan Başaloğlu konuşmasında, küçük yaşlarda yaşadığı gazetecilik maceralarını, bir esnaf iken gazetecilik mesleğine geçiş hikayesini, Bafra Haber`in kuruluş günlerini ve 10 yıllık meslek hayatındaki ilkleri ve ilginç anları anlattı.

10. yıl pastası kesimi ve hatıra fotoğrafının ardından konuşmalara geçildi.

Bafra belediye Başkanı Zihni Şahin, "Bafra Haber'in nasıl başladığını ve bu noktaya gelişini biz Bafra`da yaşadığımız için  zaten biliyoruz. Şunu çok samimi olarak ifade etmek istiyorum. Bafrahaber bizimle ilgili çok şeyler yazdı. Zaman zaman karşılıklı olarak çok gerildik. Ben gazetecileri şöyle değerlendiriyorum: "bir gerçek gazeteciler, bir gazetecilikten geçinenler,  bir de  gazeteci geçinenler, alakası olmayan var. Burada bir hakkı teslim etmek gerekirse, gerçekten Bafra Haber her şeye rağmen gerçek anlamda gazetecilik görevini yapmaya gayret eden arkadaşlardan oluşuyor. Ben kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah 10 yıl sonraki kutlamalarda bir arada oluruz."    dedi.

Bafra Haber`i ve çalışanlarını, 10. yıl kutlaması için buraya gelenleri selam ve saygı ile selamlıyorum diyerek konuşmasına başlayan Bafra Kaymakamı Halis Arslan, "Şuna inandım, hakikaten Bafra`nın gözleri, kulakları, bunu hissediyorum. Bafra Haber, gerek yurtdışından, gerek ülkemizin Trakya`sından, Ege`sinden Akdeniz`e kadar takip ediliyor. Buna katkı koyan perde önündeki ve arkasındakileri tebrik ediyor, Bafra Haber`in 10.yılını kutluyorum."  dedi.

Bafra Haber eski çalışanı Hayati Arslan, yazarlarından İsmail Karahan, Murat Tutgin ve destekçilerinden Hakkı Onur söz alarak Bafra Haber ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.
10 yıllık süre içerisinde Bafrahaber`de çalışanlara, gönüllü olarak yazarlık, muhabirlik yapanlara, dışarıdan değişik şekillerde destek verenlere plaket takdim edildi. Bafra Haber muhabiri ve şair Oktay Zerrin'in Bafra Haber için yazdığı ve okuduğu şiir büyük alkış aldı. Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
Kutlama etkinliğinin başında Tuğba ve Zülfikar Semiz yan flüt ve gitarı ile geceye ayrı bir renk kattı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Haber 10 Yaşında içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0